woensdag 11 augustus 2010

Lekker bezig geweest.

Ik wilde niet weer beginnen met het woord Kicken, maar dat was het wel! Het is zo overweldigend om met deze kleuren te werken. Ik moest ook
P1020392.JPG
doorgaan, ik hoop dat ik vannacht slaap. Iedereen die een reactie achterliet gisteren bedankt! Deze foto is iets donkerder dan de foto gisteren en je ziet gelijk ook meer van het rechterdeel van het centrum. Maandag had ik 2 groene lappen onder het centrum gelegd om te kijken welke ik zou gebruiken voor een biesje. Ik vraag Henk weleens om mee te denken, maar dan vertel ik er gelijk bij wat mijn plannen zijn, daardoor heeft hij nog weleens het idee dat het niet uitmaakt wat hij zegt, want mijn plannen liggen al vast. Nu heb ik het weer aan hem gevraagd en hij koos voor de donkerste groen, omdat het anders een gelijkmatige, qua kleur, overgang zou worden. Ik heb naar hem geluisterd en ben zeer tevreden met deze inkadering. Zoals op de foto te zien is heb ik de rand in strookjes gevuld, op de foto nog niet te zien, maar de rechter rand is ook al klaar. Je moet niet gelijk alles prijsgeven natuurlijk;-)). Nu lopen de kleur banen in het centrum door in de randen, om Tineke te helpen, omdat draaien van een iPad niet het gewenste effect geeft, plaats ik de foto nog een keer maar dan gedraaid.
P1020393.JPG
Door dit effect wil ik aan 2 zijden tunnels maken aan de achterkant, om de quilt straks te kunnen draaien als hij hangt. Gisteren had ik ook nog tijd voor iets anders, nl. het rubben van de putdeksel. Het was nog droog weer en ik heb toch maar gekozen voor stof om het patroon op over te brengen. Ik heb een tas gevuld met de stof, krijtjes, afplakband en een speldenkussen. Toen ik bij de putdeksel kwam heb ik de stof over het deksel gespannen, ik had me verkeken op de grootte van het deksel, maar ik vind dat niet erg. Ik had verwacht dat ik wel aandacht zou trekken, maar niemand heeft wat gezegd of staan kijken. Drie kleuren bruin heb ik gebruikt en het ging best goed, nu moet de lap ongeveer een week blijven liggen, zodat de print kan uitharden. Over een week wordt de lap gestreken tussen bakpapier en daarna wil ik de lap gaan verven. Dit keer met Trapsuutjes verf, die ik met een kwast ga opbrengen. Maar daar is het nog lang de tijd niet voor, dus ik kan nog een week denken, hoe en wat.
P1020394.JPG
Dit is de lap met het resultaat van de rubbing. Wanneer ik hiermee aan de slag ga weet ik niet, misschien volgend jaar Januari. Henk heeft net gehoord dat hij is goedgekeurd voor een cursus voor zijn werk. Het is een cursus van Microsoft en dan moet je je eerst aanmelden, daarna wordt door M. bekeken of je wel toegelaten wordt voor de cursus en dat is dus nu gebeurt. Vanaf eind augustus tot eind november heeft hij 5 cursus dagen en in Januari gaat hij 6 dagen naar Seattle. Daar kijkt hij natuurlijk naar uit, ik moet zeggen dat ik het ook wel fijn vindt. Zeker voor hem, maar ook voor mezelf, dan kan ik eens lekker aan de slag zonder rekening met hem te hoeven houden. Natuurlijk zal ik hem dan missen, maar we kunnen flink mailen dan, dat komt wel goed!

6 opmerkingen:

vilterietje zei

Ha Aart!
Wat een verhaal zeg! Ik ben helemaal kapot van de putdeksel. Welk krijt gebruik je hiervoor, is dat iets speciaals of is het gewoon stoepkrijt?
Het horizontale quiltje spreekt me meer aan dan de verticale, maar gelukkig veschillen de smaken.
Groetjes en tot...
Riet

Birgitte aka Bietje zei

Dat van die putdeksel snap ik ook niet helemaal. Waarom moet dat drogen en straks strijken? Wat voor krijt heb je dan gebruikt, soort wasco?
Het zal vast een vervolg krijgen, dan wordt ook dit mysterie weer opgelost.
Gaaf voor Henk, Seatle, zou ik ook best heen willen, zelfs voor een cursus. Maar ja, onze school zal mij daar echt niet heen sturen.

Suus zei

Zo je bent lekker bezig Aart. Je quilt vind ik fantastisch, het randje van Henk is erg mooi, en je rand super. En ja waarom moet het krijt drogen? Ik gebruik Paintsticks en dat kun je meteen strijken. Dus ik ben benieuwd wat voor krijt je gebruikt hebt. Mooie afbeelding van het deksel zo.

Webredactie zei

Ik vind de rand erg veel waarde toevoegen aan het quiltje, een mooi geheel zo!

Anneke van Diggelen zei

Hallo Aart

Wat een prachtig resultaat is het nu al ook de rand!!!

Succes ermee verder

Groetjes Anneke

Hilde zei

Hoi Aart, ik kijk voor de eerste keer op jouw blog en zie daar een prachtig kleurcombinatie. Wat heerlijk om daarmee bezig te zijn!
Ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Groet Hilde