maandag 23 augustus 2010

Nu mijn eigen kleuren weer.

Dat is een stuk veiliger voor iedereen, denk ik. Voor mijn buitenlandse lezers, het carnavalsfeest waar ik gisteren over berichtte had een hele nare afloop. Even na 19.00 uur heeft iemand zijn pistool geleegd op een druk plein, waar het eindfeest werd gehouden. Het gevolg was 3 gewonden, waarvan zeker 1 persoon zeer ernstig. Nog voor de avond overging in de nacht is deze persoon overleden. Ik hoorde net op het Gelderse Journaal dat het een afrekening is geweest, een vete van 10 jaar geleden. Toen schijnt de dader beschoten te zijn op Curacao. Daarom lijken mijn eigen kleuren voor vandaag een stuk veiliger, hier vallen geen doden door.
P1020446.JPG
Ik heb nu eens voor een andere foto gekozen, om de rest voor later te bewaren. Dit is de achterkant, een batik, gekocht op de markt. Een fantastisch mooie print, waar ik gelijk gek op was toen ik het kocht. In deze stof zitten verschillende kleuren roze, geel en oranje. Nooit gedacht dat dit zo’n mooie combinatie zou zijn. Toen ik nog bloemist was zou ik met deze kleuren geen gemengd boeket hebben gemaakt. Toen ik deze foto maakte moesten alleen de twee tunnels nog vast gezet worden. Nu ik dit bericht schrijf nog maar één, voor dat deze avond in de nacht overgaat is deze tunnel ook klaar en is ZIGZAG DOOR KLEURENLAND geboren. Zullen we de negatieve dingen van zaterdagavond maar veranderen naar positieve dingen van nu, zonder zaterdagavond te vergeten, want anders wordt het ontkennen. De tunnels zitten bij deze foto aan de bovenzijde en aan de linkerzijde, dus aan de voorzijde behalve aan de bovenkant ook aan de rechterzijde.
P1020445.JPG
Toen ik bezig was de bies vast te zetten was ik content met de groene bies, deze is niet te donker en niet te licht, precies goed. Dat komt natuurlijk ook omdat al deze stoffen met Procion MX verf zijn geverfd. Dus de kleuren harmoniëren al gauw. Ik heb dit een heel leuk en leerzaam project gevonden, die eigenlijk niet veel tijd heeft gekost. Aan de andere kant ben ik ook als een bezetene tekeer gegaan, aankomende week eerst maar eens achterstallig huishoudelijk werk verrichten. Henk gaat deze week weer met de trein naar zijn werk, de treinen zouden morgenochtend weer gaan rijden, na 4 weken dat alles eruit lag. Er is 14 kilometer nieuw spoor aangelegd en 10 kilometer bovenleiding. Er is natuurlijk nog veel meer gedaan in die 4 weken, er waren momenten dat er 400 man tegelijk aan het werk waren. De bewoners rond de werkplek zijn gistermorgen bedankt voor hun uithoudingsvermogen met een ontbijt op de nieuwe loop- en fietsbrug die over het spoor is gelegd. Het positieve wat de bewoners hebben ondervonden is dat twee wijken, aan iedere kant van het spoor zijn verenigd!
P1020447.JPG
Speciaal voor de Ipad-lezers ( lees:Tineke) heb ik de foto maar weer een kwart slag gedraaid genomen, anders draait de foto steeds mee met de telefoon, of hoe noem je zoiets nu nog. Ik heb ook veel gehad aan al jullie reacties, het streelt je ego soms en dat is een prettig gevoel, ik ben wel iemand die met beide benen op de grond blijft staan, dus ik zweef niet zo vlug. En wat nu? Er liggen nog een paar projecten waar aan gewerkt kan worden, de New York Beauty bijvoorbeeld. Op 6 November is er een quiltmarkt in Bennekom en de organisatie wil die graag tentoonstellen. Tegen die tijd bericht ik hier nog wel over, want niemand van de organisatie heeft zelf een blog, dus 3 keer raden wie de spreekbuis naar de buiten wereld gaat worden. Nu ga ik die dag zelf ook iets demonstreren, ik weet nog niet wat, maar voorlopig heb ik daar nog tijd genoeg voor.

6 opmerkingen:

vilterietje zei

Ha Aart! Inderdaad een heel vervelende afloop van zo'n mooi feest. Het korte lontje!!! We moeten leren om er niet bang voor te worden, anders komen we de deur niet meer uit.

De achterkant van je quilt doet de voorkant eer aan. Veel succes met je nieuwe projecten en met de reclame en voorbereidingen voor de quiltmarkt in Bennekom. Groetjes en tot... Riet

Anoniem zei

Ik las het net in de krant.Wat vreselijk dat mensen dat elkaar aandoen,begrijpen zal ik dat nooit doen.
De achterkant past er mooi bij Aart echt gaaf!
Groet Marrie-Jette.

susie zei

Hoi Aart,

Ben al enkele keren komen volgen en ik mag graag jouw blog lezen met al je perikelen.
De kleuren die je voor je quilts kiest ogen mooi.
Dus nu is het toch oh en ah ! /sorry daarvoor :) ../

Ah en ik lees dat je ook problemen 'had' met de kleurencombo roos/oranje, geel, wel ik ook 'had' het ook maar ik ben er me nu stillekes aan mee aan 't verzoenen. En eigenlijk vind ik de achterkant van die quilt ook mooi.

Ik ken niks van quilten, sommige ervan kan ik heel erg appreciëren en andere helemaal niet.
Kwestie van kleur en indeling.
Maar toch knap van diegenen die het kunnen verwezenlijken.

groetjes Susie

christina zei

Hij is prachtig geworden.

Maar om te zeggen dat als je met procion verft de kleuren al snel bij elkaar passen, vind ik wat te kort door de bocht. Het gaat immers ook om de hardheid van de kleur en de kleuren zelf tov elkaar.

Door het streepgebruik in de rand vind ik het totaal wel spannender geworden.

Patty Biermans zei

Hallo Aart,
Wat een drama om zo'n mooie dag mee te eindigen. Vreselijk!

Ik vind je quilten erg mooi. Zag je blog bij Viltariet en was meteen verkocht. Wat een mooie dingen maak je. Veel succes met al je activiteiten. Groetjes, Patty

vilterietje zei

Ha Aart! Ik had je vanmorgen gemist, maar achteraf was mijn blog een beetje in de war. Zeker te veel gedronken gisteren (HAHA)
Zelf was ik nuchter, want nadat we gisteren kip hadden gegeten voelden we ons allebei "kipmisselijk"
Groetjes en tot....
Riet