zaterdag 28 augustus 2010

Lekker op weg.

Deze kop heeft twee betekenissen. Ten eerste: ik ben lekker op weg met de New York Beauty (NYB), ten tweede: ik ben vandaag naar Borger (Drenthe) toe om mijn quilt Nelson’s Smile eens ergens anders te zien hangen. Dit weekend zijn de open dagen bij De Stofmeid, kijk even op www.destofmeid.nl voor de informatie waar ze te vinden zijn. Ik wist nog niet zeker of ik gaan zou, maar toen ik het Henk voorlegde was de keuze snel
P1020459.JPG
gemaakt. Voor wie me morgen tegenkomt, ik bijt niet! Je kunt me aanspreken als je wilt en anders doe ik zelf mijn klep wel open. Ik zal mijn fototoestel meenemen, dan kan ik jullie laten zien wat mijn belevenissen zijn. Van de NYB zijn weer 4 blokken machinaal gequilt, hiernaast de middelste 4, die ik donderdag heb gedaan. Er was een vraag in de reacties van gisteren van quiltingmathilda, de vraag ging of je er met het quilten geen last hebt van de spuitlijm. Ik gebruik spuitlijm maar heel spaarzaam, het zorgt er net voor dat de lagen op elkaar blijven zitten, daarna verbind ik de drie lagen met de tagger ( zie bericht van donderdag 19 Augustus), daarna laat ik de quilt een uurtje liggen. Met het quilten heb je geen last van de lijm. De lijm blijft ook niet plakken, omdat ik met de rand een fout heb gemaakt moet ik binnenkort de top van de Hobbs halen en dat gaat ook makkelijk. Als ik de spuitlijm gebruik probeer ik de randen van de lagen niet tot de rand in te spuiten. Ik hoop dat dit antwoord voldoende is, anders kan je altijd nog een vraag stellen in een volgende reactie.
P1020460.JPG
De blokken die ik gisteren gedaan heb, zie je hiernaast op de foto, als je ze groter wilt zien klik dan even op de foto. Het is een genot om deze blokken met verschillende garens te bewerken. Bij sommige naden gebruik ik zoveel mogelijk de kleur te gebruiken die bij de kleuren van de stof passen, maar bij andere gebruik ik juist kleuren die een beetje afsteken. Ik denk niet dat ik vandaag toekom aan nog een paar blokken, maar dat geeft niet, het is geen aangenomen werk en een dagje weg is ook weleens lekker. Wil je ook een dagje weg, ik heb een tip voor zondag. Het is dan weer gezellig in de stad, world statues is weer in de stad, hopelijk is het dan weer beter weer, want overal in de stad staan de menselijke standbeelden, kijk op www.worldstatues.nl , dan kan je altijd nog beslissen of dit een reisje waard is.
Gistermorgen was ik nog op de markt en ik heb weer een mooie batik gescoord, de dame achter de kraam vertelde me dat ze laatst een klant had die batiks kwam kopen nadat ze dat hier had gelezen. Ik heb geen aandelen!!

7 opmerkingen:

susie zei

Ja Aart het spijt me maar ik ga toch weer : oh ! typen.
En ik had het hier al luidop gezegd van zodra ik de foto's zag. Dit kan niet anders dan een knap werk worden

groetjes , Susie

vilterietje zei

Ha Aart! Standbeelden trekken hun klep niet open! Die breek je de bek open! Heel veel plezier en succes en tot...
Riet

Liesbeth Wessels zei

Wat leuk dat je naar Borger gaat. Ik had eergisteren ook nog gekeken, maar ik vind het net te ver weg. Fijne dag, ik bekijk je foto's wel. Ik vind je quilt geweldig worden, helemaal gek op de kleuren. groet liesbeth

Geckoboxes zei

Hoi Aart, ik lees elke keer met veel plezier je blog. En vandaag ben ik helemaal geinspireerd door jouw blokken van de NYB! Geweldige kleuren en vormen. Geen een blok is hetzelfde. Ik heb gelijk je vorige blogs over de NYB gelezen maar kan niet vinden waar je de patronen vandaan heb gehaald. Maak je die zelf?
Groet, Hilde

christina zei

Natuurlijk heb ik de NYB al vaker gezien maar nog nooit met zulke prachtige kleuren. Ze sprankelen erover.

Hannie de Beer zei

Ze zijn prachtig Aart! je hebt er prachtige stoffen voor gebruikt!

Anneke van Diggelen zei

Je quilt wordt helemaal te gek!!!!
Wat een kleuren geweldig gewoon ik denk als die klaar is dat je steeds andere vormen er in terug ziet.
Geniet ervan!!!!

Groetjes Anneke