zondag 15 augustus 2010

Van beginnetje naar begin.

Eindelijk wat meer tijd gehad om van een beginnetje een begin te maken, alhoewel ik al een aantal 6 puntige sterren af had. Nu ik ze met elkaar ga verbinden vind ik het ineens een begin. Er ligt nu tenminste iets tastbaars, dat zal het zijn, de menselijke geest zit soms krom in elkaar. Ik wil niet 2
P1020404.JPG
dezelfde stoffen in 2 verschillende sterren bij elkaar hebben, omdat de jelly roll waar de trapeziums uit gehaald zijn maar uit 8 dessins bestaat, was het begin even puzzelen, de beste verdeling was toch om de donkerste dessins tegenover elkaar te plaatsen. Van de 8 dessins waren er 4 donkerder en 4 lichter van kleur. Elke donkere dessin heb ik tegenover de verschillende lichtere gezet. Nu heb ik de sterren zo geplaatst dan de donkerste dessins van de sterren elkaar raken, de lichtere ook. Nu was ik gisteren bezig om de 6 sterren om de centrumster te zetten, toen ik klaar was waren er toch 2 sterren verkeerd gegaan. Uithalen was de enige optie, dus uithuilen en overnieuw doen. Dat uithuilen viel wel mee, klassieke muziek op de achtergrond, glas water naast me. Gisteren had ik iets vergeten te vermelden, ik dacht dat er wel een reactie zou komen, maar ik heb er niets over gehoord. Het viel ook niet zo op, je oog moet er net op vallen, dit keer heb ik me voorgenomen om wat ik gisteren vergeten was, vandaag goed te maken. Daarom heb ik maar een foto van dichtbij gemaakt, ik heb het gezien bij http://sewmanyways.blogspot.com , al weer een tijdje geleden. Deze dame heeft nog weleens leuke oplossingen met materialen die niets kosten of die we allemaal in huis hebben en die we toch weggooien.
P1020405.JPG
De bakker maakt tegenwoordig de broodzak dicht met plastic clips, als je die op blokken legt met door het oog een speldje blijft de clip op zijn plaats. Voorheen deed ik dit met memoblaadjes met een speld er doorheen, maar die papiertjes vond ik vaak onhandig groot en als de blokken vaak door je hand gaan, wil het papier nog weleens scheuren. Het voordeel van deze clips is ook dat je er met een stift op kunt schrijven en bij hergebruik plak je er een klein stikkertje op. Voor het gemakkelijk opbergen van deze clips doe je ze allemaal aan een veiligheidsspeld, raak je ze ook niet kwijt. Ik ga weer vlug verder, 7 sisters willen gezinsuitbreiding. Ik heb ineens gemerkt dat ik over de 20.000 bezoekers ben gegaan, dat is gemeten vanaf het begin en dat was ergens in Februari. Ik vind het grandioos dat zoveel mensen mijn berichten willen lezen, dank jullie wel allemaal! En blijf nog lang genieten, dat doe ik ook van jullie blogs.

7 opmerkingen:

Unknown zei

Dat met dat bakkersclipje lijkt me een goed idee, ik ben ook altijd met papiertjes aan ´t rommelen. Moet ik eens uitproberen.
Groetjes Berbel

Anneke van Diggelen zei

Weer een handige tip met de clipjes van je broodzak!! ik gooi ze eigenlijk altijd weg. Nu bewaar ik ze ook maar,ik ben nu met een project bezig wat ook genummerd is. Dit doe ik met hele kleine stickertjes maar blijven ook niet goed zitten dus weer een heel klein speldje doorheen prikken.Maar misschien is dit een oplossing.
Verder ziet je begin er heel goed uit!!!

Fijne dag verder groetjes Anneke

Birgitte aka Bietje zei

Bedankt voor de tip. Ik houd van recycling and deze dingetjes lagen maar te slingeren. Tot nu toe dan.

Webredactie zei

Ja dank voor de tip. Net als jij lees ik veel blogs en toch lukt het je niet om alles te zien :-) dat is nou het mooie van internet. Blij dat je de tip nog even doorspeelt! Je begin is mooi en motiveert wel om verder te gaan denk ik.

vilterietje zei

Ha Aart! Bedankt voor de uitleg over het plaatsen van de sterren, het wordt meteen een stuk duidelijker! Het idee van de broodclipjes is werkelijk zo simpel, maar ook weer zo handig. Fijn weekend en tot.... Riet

vilterietje zei

Nog wat vergeten te vragen! Ik probeer al weken een teller op mijn blog te krijgen, maar wat er ook te vinden is, kan ik niet gebruiken omdat de gadget niet werkt. Heb je misschien een tip voor me? http://vilterietjes.blogspot.com

Anoniem zei

Hoi Aart.Ik ben weer bijgelezen.Na een week zonder internet is dat best veel.Ik wil je nog een tip geven.Als je weer mesjes voor je snijmes nodig hebt ga dan eeens naar de Gamma.Ze verkopen daar dezelfde messen maar zijn vele malen goedkoper.Ik heb er laatst een paar gekocht en ze werken prima heb er 1,95 voor betaald!Is dat kicken of niet?
Goeie zondag nog,groet Marrie-jette.