donderdag 7 oktober 2010

Goudgeel.

Vorig jaar scheen het zonnetje, vandaag niet, anders was deze goudgele boom nog goudgeler geweest. Vorig jaar was er daardoor een gele gloed in
P1020603.JPG
huis, maar dit is ook mooi. Ik heb gemerkt dat wanneer de kleuren het felst zijn je er gelijk een foto van moet maken, want morgenochtend liggen de blaadjes waarschijnlijk op straat en worden ze weg geblazen met een bladblazer en daarna verdwijnen ze in het veegwagentje. Dit plaatje voor ons huis maakte mijn dag weer goed, de afspraak gistermorgen bij de tandarts viel wel tegen. Het is niet erg lekker als je perslucht geblazen krijg lang de kiezen, waar pijlers van gemaakt zijn. Maar toen de brug geplaatst was werd dat gevoel snel minder, maar toen vond de tandarts dat de brug niet goed zat, dus moest alles weer los, er zat al cement tussen de pijlers en de brug, en moest alles weer schoon gemaakt worden. Ergens heel prettig dat hij alles mooi wil afleveren, het is een perfectionist, maar nu had ik dat vreemde gevoel 2 keer. Toen ik thuis kwam heb ik iets lekkers gekocht om mijn brug kauwend in te kunnen wijden. Dus de brug is nu geopend ;-) . In de middag ben ik weer achter de naaimachine gekropen om de bloemen in de rand van de quilt te kunnen quilten. Wat de driehoekjes van gisteren betreft, binnenkort wil ik wat voorbeelden laten zien.
P1020593.JPG
Nog even een detailfoto van een quilt van gisteren, het is een detail van een quilt van ruim 2 x 2 meter, de maakster woont in Amerika en komt in het zomer seizoen altijd voor een paar maanden naar Nederland. Ze werkt alleen op de hand en maakt de mooiste klassieke quilts. Volgende maand is deze quilt te bewonderen op een tentoonstelling in Amerika. Toen ik de quilt wilde fotograferen, lag hij over een tafeltje en ik wilde het niet verleggen om een groter geheel te fotograferen.

3 opmerkingen:

vilterietje zei

Ha Aart! Wat een prachtige boom! Zelf vergeet ik mestal foto's te maken en inderdaad, als de camera dan mee op stap is: boom lee en bladeren opgeruimd. De Magnolia is zo'n prachtig voorbeeld!
De Amerikaanse quilt is prachtig, zou hem best eens helemaal willen zien.
Succes met je brug en tot...Riet

Hannie de Beer zei

Schitterend de boom!Is het een tamarinde?
Je quilt blok en de hele quilt die je eerder toonde is prachtig! Krijg je het quiltwerk nog af voor de tenetoonstelling? Ik zou hem wel eens in het echt willen zien!
Hopelijk is de brug nu echt geopend?

Anoniem zei

Mijn oma zei vroeger altijd als ze kiespijn had : Je moest eigenlijk maar zonder tanden geboren worden....Ha,ha.
Groet, Ineke