maandag 4 oktober 2010

intensief machinequilten.

Dat stond op het programma gisteren, na een dag de hort op. Eerst moest ik nog een aantal plekken met organza maken, daar zit nu volop beweging
P1020581.JPG
in. Het is intensief werk, eerst maakte ik vierkante vormen, ook maakte ik op en neer gaande strepen en daar overheen heen en weer gaande strepen. Nu heb ik gezigzagd, dat wil zeggen het transport is naar beneden, de naalddruk staat op 1, normaal 47, het BSR voetje zit in de machine. Als ik het pedaal indruk maak in rondgaande bewegingen, terwijl mijn naald zigzaggend heen en weer gaat. Mijn handen heb ik niet ver van de naald, om de stof vlak te houden, ik heb mijn katoenen handschoenen aan met noppen , zodat ik houvast heb als ik de stof beweeg. Na een half uur moet ik even mijn ogen even uit focussen, maar wat de schouders betreft, beweeg rustig, laat je niet misleiden door de naald die in volle snelheid op en neer gaat. Als je dat niet doet, komen je schouders vast te zitten, dus rustig bewegen, recht op zitten en niet gaan zitten stressen. Gisteren heb ik een paar uur zitten naaien, ik zorg dat er drie volle spoelen klaar liggen, want die zijn zo leeg.
P1020582.JPG
Hiernaast een overzicht van de onderkant, waar toch nog wel een paar uurtjes werk in gaan zitten en kilometers garen. Straks heb ik misschien wel een paar uurtjes, dinsdag niet, want dan is de regiodag van het Quiltersgilde afdeling Gelderland-oost in Dieren. Ik moet nog kijken welke quilts er mee gaan voor de show and tell. O ja, het is vandaag Dierendag, voor ons geeft deze dag extra dimensie, 13 jaar geleden verhuisden we naar Dieren vanuit het westen.

6 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Heel bijzonder wordt die zwarte ondergrond, achtergrond, uit welke stof bestaat die ?
In Dieren ben ik morgen niet, heb een oppasdag op mijn kleindochter. groet liesbeth

vilterietje zei

Ha Aart! Het wordt prachtig!! ennuh... een happy dierendag.Groetjes en tot...Riet

sylvia zei

zo hee, je quilt krijgt steeds meer vorm.......en ik een idee erbij!!
ik vond de droppen mooi, toen zag ik het een tijdje niet zitten, maar nu........ja!!!

die andere droppen zijn heel erg leuk: die pastadroppen heb ik nog nooit gezien.....

veel plezier op de regiodag!!!

Anoniem zei

Vorige week wist ik ook niet of ik het leuk vond, maar ik heb weer te vroeg geroepen.Nu pas begin ik het te begrijpen en hij wordt mooi!!
Groet, Ineke

Sandra zei

Het ziet er uit als een soort eruptie. Wordt mooi Aart.

Suus zei

Hey Aart, hij word erg mooi zo. Misschien ook leuk als je de organza nog meer in droppen stikt en daarna met de heatgun bewerkt zodat er nog meer lagen ontstaan. Maar maak wel eerst een proeflapje voordat je iets gaat doen wat achteraf niet mooi is of vind. Het is overigens maar een idee hoor.