dinsdag 5 oktober 2010

Weer eens wat anders.

Gistermorgen ben ik bezig geweest om het intensieve quiltwerk op de nieuwe sterren quilt af te maken. Toen dat klaar was liep ik vast, want de glimmende stof met het naaiwerk erin valt me tegen, het liefst zou ik er een andere lap overheen zetten, maar er zijn misschien nog meer opties. Daarom gaat deze quilt even de denkbeeldige ijskast in tot ik hierover nagedacht heb. Maar ja, wat ga ik dan doen. Ik heb een quilt ter hand genomen die al een tijdje in die denkbeeldige ijskast lag.
P1020583.JPG
Het gaat om deze quilt, waar ik op 17, 18 en 19 Juni jongstleden over heb bericht, kijk even als je dat wilt op het label ‘vouwpatchwork’. Ik was gestopt met deze quilt, omdat ik nog niet wist wat ik verder zou doen, ik ben nu de bloemen in de rand gaan volgen met de BSR-voet. Als het patroon van de bloem op houdt bij het blauwe vierkant, ga ik nu de vorm die er niet meer is voortzetten in het blauwe vierkant. Op sommige plekken is dat moeilijk, maar het lukt prima. Een deel van 1 rand heb ik nu gedaan, alleen aan de binnenkant van de gebloemde rand. De quilt is ook een stuk kleiner, wat een prettige bijkomstigheid is wanneer het onder de naald ligt. Ik heb nogal wat bloemen te gaan, dus voorlopig weer wat te doen.
P1020588.JPG
Zo ga ik de bloemen accentueren, het wordt een vrolijk geheel. Vanmorgen start de regiodag van het Quiltersgilde oost-Gelderland weer in Dieren, mijn tas staat gepakt en er zitten 3 quilts voor de show and tell in, namelijk Colours in Motion, Zigzag door kleurenland en de quilt waar ik het vandaag over heb. De nieuwe sterren gaat niet mee, die is bedoeld voor de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde voor volgend jaar in Leiden.

4 opmerkingen:

vilterietje zei

Ha Aart! Een heel goed iedee om de bloemen accentueren! Het ziet er echt goed uit. Veel plezier vandaag en tot..Riet

Corryna zei

Het quilten van de bloemen in de rand is mooi. Het geeft de quilt iets extra's.

sylvia zei

leuk om die bloemen te quilten! ik had het geluk dit quiltje bij je te zien: het is een hele leuke!!
veel plezier vandaag.

Hannie de Beer zei

Een uitstekende oplossing Aart!Zonet ook even je vorige bericht hierover bekeken,en je hebt het op een leuke manier opgelost!
En je hebt me weer op een idee gebracht,want hier liggen ook nog aantal vouwpatchworkblokken ,ga ik binnenkort ook eens mee aan de slag?