zaterdag 30 oktober 2010

Het begint altijd met een appel.

De tijd stond stil gistermorgen, na het boodschappen doen, bijna thuis, stonden ze klaar. Studenten die waren ingehuurd om de opening van een nieuwe winkel onder de aandacht te brengen. En ja hoor, ik werd aangesproken door een fraai heerschap met deze rode appel. Goed opgepoetst.
P1020685.JPG
Nu had deze knaap niet op mij gerekend, ik vroeg hem of hij mij wilde verleiden, hij wist er heel handig om heen te draaien, door me gelijk een kortingsfolder in mijn handen te drukken. Ik wenste hem vriendelijk een goede dag en hij gaf mij een knipoog. Maar ik holde niet gelijk naar de nieuwe winkel, die een samenwerking is tussen een boekhandel en een restaurant die koffie, broodjes en aanverwante artikelen verkoopt. En dat alles in een pand waar vorig jaar het postkantoor nog in zat. Het pand is een karakteristiek pand, in de volksmond heet het hier in Arnhem de Apenrots,
apenrots Arnhem.jpg
Dit neogotische gebouw werd door Rijksbouwmeester C.P. Peters (1847-1932) gebouwd. Er tegenover ligt de koepelkerk en daar had je tot vorig jaar nog bankjes staan. ‘s Ochtends vroeg in de lente en zomer was dit nog weleens een plekje waar ik even ging zitten en van het uitzicht genoot, maar de bankjes zijn weg.
Maar nu weer even terug naar de tegenwoordige tijd. Ik moest ook mijn lijstje afwerken van de benodigdheden voor de workshops die ik aankomende week heb. A.s. dinsdag begint het met een workshop van Marjon Hoftijzer-Boer, deze workshop is in Groningen en dinsdag is dag 1 van de 2 dagen die deze workshop telt. Sinds afgelopen week is haar website in de lucht, www.marjonhoftijzer-boer.nl , daar kun je ook vinden welke workshop ik ga doen, namelijk: van experiment met plastic tot werkstuk.
P1020686.JPG
Voor de workshop van vrijdag 5 november, gegeven door ineke Berlyn – Zeefdrukken, had ik een oud laken nodig als dropcloth, dat is een lap die je onder de stof legt waarop je werkt. Het vangt de verf op die door de stof komt. Vaak worden dropcloth later gebruikt in een nieuw werk. Maar ik heb geen oud laken, dus heb ik 2 meter lakenstof gekocht, ook een meter linnen. Ik wilde een meter, maar ik kreeg alles wat nog op de rol zat, van de marktkoopman mocht ik het niet vertellen aan mijn vrouw. Nou, ik zeg niets!
Verder had ik nog een zwarte stof nodig om te bleken en een stukje voeringstof. Ik heb wel zwarte stof liggen, maar die wilde ik niet gebruiken. Voor de zwarte stof heb ik een coupon gekocht, kreeg het met korting, omdat ik er meer koop. Verder is de was weer gedaan, maar dat is saai en daar vermoei ik jullie maar niet. Jullie kunnen nog steeds terecht op voorjayden@gmail.com .

8 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ik heb bij Marion op de website gezien welke cursus je gaat doen. Om te kwijlen, maar ja dat staat niet. Misschien een volgende ronde. goed weekend liesbeth

Webredactie zei

Wat zal jij vol inspiratie terugkomen, veel plezier!

vilterietje zei

De naam van de aanbieder van de appel was niet toevallig: ADAM?
Je hebt dus gisteren je portie vooroordelen wel gehad? Groetjes, succes met je workshop en tot...Riet

sylvia zei

wat een leuke workshops heb je in het vooruitzicht: ben je inmiddels helemaal naar toe gegroeid met al je art-werken van de laatste maanden: leuk!!!
en ach, die arme jongen met zijn appeltje: wilde natuurlijk beleefd blijven.....haha.
een winkel voor mij, daar in die aperots: boeken en lekkere dingen....;)

Marion zei

Ik heb ooit een workshop gevolgd bij Marjon, experimenten met plastic. Ze geeft goed les, en weet alles over materialen en naaimachines. Voor de de "meeloper ", gebruik ik altijd een laken die ik koop bij de Hema voor 8 euro, die in de gele verpakking. Deze bevalt mij erg goed.Succes met je workshops. Fijn weekend.

Patty Biermans zei

Lieve Aart, heel erg bedankt voor het maken van de mooie dummy's en notitieblokjes. Ik vind ze geweldig. De stofjes die je voor mij hebt bedacht passen dus ook echt bij mij. Heb je stiekum gekeken naar mijn schilderijen en zo? Nogmaals bedankt en ik hoop dat het geld dat je ermee verdient genoeg zal zijn om Jayden te helpen. Groetjes..... Peebee

Anoniem zei

Lekker weer een beetje afwisseling na de drukte van afgelopen weken.Veel plezier en ongetwijfeld zuk je weer veel aan ons laten zien.
Groet, Ineke

christina zei

Aart, pas nu heb ik de tijd om even de nederlandse blogs te lezen. De anderen komen later wel.

Ik heb je net ook al gemaild maar wil je hier nog even vertellen dat ik jouw blog ook op de startpagina heb gezet. Hoe het komt dat ie er nog niet bij stond weet ik niet, maar dat is nu in ieder geval opgelost. Mijn excuses dat het niet eerder is gebeurd.

Je had me het zelf ook mogen vragen hoor. Er zijn veel die dat doen en dat is toch alleen maar prima. Quilting is sharing immers.


In ieder geval met jouw cursussen deze week.