zaterdag 23 oktober 2010

Hulp voor een klein medemens, hoe staat het er nu voor.

De aanleiding voor de actie voor Jayden is het verhaal wat ik tegenkwam op het blog van Inge , het verhaal is het volgende:
Dat het leven niet altijd rozegeur en maneschijn is, weten jullie ook.
Wil het volgende met jullie delen.
Bij ons in de straat woont een klein jongetje, Jayden, die onlangs 2 jaar geworden is en al 8 maanden behandeld wordt met chemo, operaties en bestralingen.
Jayden.2Hij heeft neuroblastoom. Als je meer informatie wil over deze ziekte kun je hier kijken.
Sinds begin deze week is bekend dat hij vóór eind november in Amerika in Philadelphia moet zijn voor behandeling van zijn immuniteitssysteem.
Hij moet daarvoor samen met zijn ouders 6 maanden in Philadelphia verblijven.
Een grote  belasting voor hen, ook financieel omdat de verzekering alleen de reis en behandeling van Jayden vergoedt.
Mocht je je betrokken voelen en iets willen doen, laat het maar weten, dan neem ik contact met je op.
Nog een paar woordjes......
Ik denk dat ik beter iets duidelijker kan zijn over de manier waarop we Jayden en zijn ouders zouden kunnen steunen. Natuurlijk is er altijd de financiële bijdrage, die fijn zou zijn, maar zeker niet het belangrijkste. Dit is niet waar de ouders op uit zijn. Aandacht voor Jayden en deze vreselijke ziekte is het belangrijkste en elke vorm van medeleven is welkom. Denk eens aan een leuke kaart voor Jayden, brand een kaarsje of schrijf een reactie, waaruit blijkt dat je meeleeft. Ik geef alles door aan de ouders van Jayden, die overigens ook mijn blog lezen.
Aldus de woorden van Inge. Ik probeer wel wat geld in te zamelen, al is het alleen maar om de extra kosten te verzachten en cadeautjes te kunnen kopen als hij in Philadelphia is. Zie daarvoor mijn vorige bericht, waarin ik allerlei kleine spulletjes verkoop. De prijzen zijn inclusief verzendkosten.
Hoe is de stand nu, er zijn al bestellingen binnen en gisteren had ik een bee waar ik een aantal kaarten heb verkocht. Ik heb dus niets aan mijn normale werk gedaan, maar eergisteren had ik al verschillende dingen voorbereid, zodat ik de hele dag bezig zou zijn.
P1020668.JPG
Er zijn nu 12 harten gevuld met stukken fiberfill en de naden zijn gespeld zodat ik ze zo onder de naaimachine door kan halen. Alleen een zakje met geurstoffen moet er ook nog in. Gistermorgen vroeg had ik al repen stof gesneden en die aan 2 kanten dichtgenaaid, zodat ik de zakjes alleen nog hoefde te keren. Ook had ik gestreken stoffen in mijn tas gedaan, met een snijmatje, liniaal en snijmes. Resultaat is dat er nog 14 harten gemaakt kunnen worden. Ze zijn gevouwen en de punten zijn gespeld, dus straks kunnen ze onder de naaimachine en ook weer gevuld worden.
P1020669.JPG
Ik ga rustig door, wil je wat bestellen, mail me dan even op voorjayden@gmail.com . Voor de bestellingen wil ik jullie hartelijk danken, ook namens Jayden.

3 opmerkingen:

vilterietje zei

Ha Aart! Ik heb een link op mijn blog gezet, wie weet?
Lieve groet en tot...Riet

Inge Slaats zei

Super, Aart! Ik heb op mijn blog net ook nog maar een keer een link naar jou gezet + een klein stukje over Jayden. Het werkt echt hè, die druppel wordt een oceaan!

Lieve groeten en een fijn weekend!
Inge

Unknown zei

Hai Aart, wat heb je toch een groot hart! Echt helemaal super wat jij voor deze mensen doet. Ik wens je heel veel succes met je acties voor de kleine Jayden en zijn ouders. En natuurlijk veel sterkte voor hen!

Lieve groet, Marcha