zondag 17 oktober 2010

Uitproberen.

Soms ben je maar deels tevreden met het werk dat je verricht hebt, dan zit er maar één ding op, zorgen dat je wel tevreden bent.
P1020639.JPG
De hoesjes waren wel leuk, maar ook zo eenvoudig, ze moeten wel verkocht worden en 2 weken geleden had in in Tilburg bij Zijdelings puffpaint gekocht, daar maar eens mee aan de slag om de hoesjes op te leuken. Puffpaint is grappig spul, het ziet er als verf uit, je moet het ook met een kwast opbrengen, ofwel je stempels er mee voorzien van een klein laagje, maar als je daarna de stempel op de stof hebt gedrukt en je zet je heatgun er een stukje boven dan gaat de verf terwijl het droogt opzwellen. Het voelt daarna een beetje rubberachtig aan. Je kunt aan de puffpaint verfstof toevoegen, maar dat verminderd het effect van het opzwellen is mij verteld. Ik wil het ook nog een keer proberen met de batikstempels die ik heb liggen, maar die vragen een groter oppervlakte. Je kunt hier allerlei stempels voor gebruiken, ik heb de stempels gebruikt die trapsuutjies verkoopt, maar ze maken wel makkelijk schoon. Ik heb 2 stempels gebruikt en na afloop heb ik een klein sopje gemaakt en ze waren zo schoon.
P1020640.JPG
De pauwenveer is gemaakt met een stencil van Stewart Gill, deze zijn te koop bij http://mijn-eigen.nl op een beurs. Deze stencils worden verkocht bij de Stewart Gill verf, deze verf heb ik gebruikt op mijn quilt Midnight Flowers, daar heb ik met behulp van stempels de verf op de quilt gestempeld en de verf gedroogd met de heatgun. Toen ik dat deed glom de verf mooi op. Gisteren was eigenlijk een matte dag, ik heb niet zoveel gedaan, het web afgestruind en naar de slager geweest, want ik mistte de boodschappen die ik gisteren gedaan had in de koelkast. Ja hoor, het was weer eens zover, ik had het laten liggen in de slagerij, ze hadden het netjes voor me bewaard in de koelcel. Gelukkig, we kunnen weer eten dit weekend.

7 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Leuk je inleiding over puff paint. Vaak over gehoord, maar wist niet precies wat het was. De agenda's zijn zeker opgepimt !! Je zult zien die vliegen weg. groet Liesbeth

hannie zei

En mooi zijn ze,je hoesjes! Leuk spul dat puffpaint.Wist je dat het ook met zeefdrukken kunt gebruiken? Ik ben er nu mee aan het experimenteren.

vilterietje zei

Ha Aart!
Moet prachtig spul zijn die puffpaint, had er nog nooit van gehoord. Ik zou alle 3 de agenda's van je willen kopen,heb ik meteen leuke verjaardagscadeautjes voor 2 vriendinnen. Dus, mocht je wat over hebben....
Lieve groet en tot...Riet

Inge Slaats zei

Hoi Aart,

Ik ben hier voor de 1e keer, maar ik kom terug! Jeetje, wat een veelzijdig type ben jij zeg. Ik kijk mijn ogen uit. De hoesjes die je gemaakt heb, zijn super en een eindje terug al die kleine dingetjes met lekkere luchtjes, ook leuk! En dan heb ik het nog niet eens over je quilts. Ik ben nog lang niet uitgelezen hier, volgende keer weer een stukje.
Enne....nogmaals bedankt hè voor je reactie op mijn weblog!

Groetjes,
Inge

sylvia zei

weet ik ook eindelijk hoe puff paint werkt!!!
dank je wel!

Tonny zei

Leuk resultaat, Aart en heel mooie stempels. Ik heb de puffpaint ook wel met een sjabloon geverfd. Je kunt de puffpaint ook nog verven nadat je ze opgeblazen hebt.
Overigens kun je ook de producten van Mijn-eigen online bestellen. Ik heb dat al eerder gedaan. Ze verkopen o.a. ook evolon.

groetjes, Tonny (weer terug in het land )

Shirley zei

telefoonhoesjes zijn ook leuk/makkelijk te maken, met wat tussenvulling om te beschermen, en een clipje eraan voor aan de broek of tas. Haa, puffpaint, heb die ook in een vlaag van verstandsverbijstering en hebberigheid gekocht in Engeland, ziet er goed uit bij jou! Vind het symmetrische van de veer meer aanspreken dan die andere motieven, minder rommelig. Misschien een quilterig motief er op zetten (quiltblok)om meer kopers te vangen?