zondag 3 oktober 2010

Tilburg.

Afgelopen donderdag kreeg ik de nieuwsbrief van www.stoftotverven.nl , waarin staat dat ze aanwezig zijn op het textielweekend in Tilburg. Ik heb nog tot gistermorgen lopen dubben, ga ik wel – ga ik niet. Uiteindelijk legde ik het Henk voor en die zij dat ik moest gaan, maar als ik de hele dag weg ben, is hij de hele dag alleen. Dus schuldgevoel. Ik heb toch maar naar zijn advies geluisterd, het was toch geen goed weer om activiteiten te ontplooien samen.
P1020576.JPG
Vanaf station Arnhem heb ik de trein genomen naar station Tilburg, een plattegrond van Tilburg had ik thuis al uit geprint. Aangekomen in Tilburg kon ik lopend richting Textielmuseum, het was gelukkig droog, onderweg kwam ik door het Wilhelminapark, waar ik dit plaatje geschoten heb, eigenlijk ziet alles er nog best groen uit, bij mij voor de deur zijn de bomen al geel en deels van blad ontdaan. Die dikke stam links op de foto is een Ginkgo, blaadjes van deze boom zitten nu tussen vellen keukenpapier, om ze te drogen en later te kunnen gebruiken bij het zeefdrukken. Onderweg waren allerlei ateliers te vinden, de ene ben ik wel in geweest, de ander niet. Maar ik wel hele leuke dingen gezien. Ik wilde in ieder geval bij www.zijdelings.com  kijken, maar die waren tot 13.30 uur dicht, dus op zoek naar www.stoftotverven.nl , ik heb ze niet gevonden, omdat de straat onduidelijk was. Een deel van de straat lag voor het ROC, de rest achter het ROC. Maar het komt wel goed, wie weet volgende week in Barneveld.
P1020579.JPG
Voor dat ik bij het textielmuseum kwam liep ik langs Quilt it & Dotty, www.quilt-it.nl , de stoffen die Dorry verkoopt zijn niet mijn stoffen, maar het is toch een schattig winkeltje en uiteindelijk ging ik met een klosje garen en een schaartje de deur uit. Binnenkort moet ik hier nog een keer langs, Dorry wil mij heel graag een keer op haar Bee verwelkomen. Toen ik na 13.30 uur bij zijdelings naar binnen kon, heb ik daar 2 boeken aangeschaft, de eerste is van Sarah Lawrence, Silk paper for textile artists, de andere is van  Leslie Morgan & Claire Benn, Tray dyeing. Bij het laatste boek zit een dvd, handig want je leert het meest als je ziet hoe iets gebeurt, die moet ik maar eens goed gaan bestuderen. Verder heb ik nog Colback gekocht en eindelijk een potje Puffpaint. Daarna was het de vraag, ga ik het textielmuzeum nog in, maar toen dacht ik aan mijn mannetje die alleen thuis zat en ben ik terug gegaan naar het station. Onderweg kwam ik deze hoge flat nog tegen, ik moest even rusten, want mijn been werkt momenteel niet mee, ik keek omhoog en heb mijn fototoestel gepakt. Het lijnenspel is toch grandioos, zeker door de reflectie in de ramen.
P1020577.JPG
Het enige wat ik mis is een strak blauwe lucht, maar je kan niet alles hebben, overwegend heb ik het droog gehad. Ik ben bezig geweest de verdiepingen te tellen, maar bij dertig ben ik gestopt. Al met al een vruchtbare dag!

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk,dat je ook in Tilburg was Aart! Ik was er ook,dus jammer dat we elkaar niet tegen zijn gekomen. Het was inderdaad niet gemakkelijk te vinden,het Drögegebouw waar de winkeltjes zaten. Maar als geboren Tilburger lukte het ons wel .Zal toch eens melden dat ze bv bewijzering plaatsen?
Maar gelukkig had je toch een fijne dag! Wij hadden 'morgens de workshop Silk Papers bij Zijdelings gegeven door Gil de Vloo. Heel gezellig en leerzaam.

Liesbeth Wessels zei

Leuk dat je gegaan bent en mooie foto van die flat ! Ik had ook plannen maar zit even in de lappenmand. groet liesbeth

vilterietje zei

Ha Aart! Heb je blog van vandag wel doorgelezen en vanaf woensdag heb ik alle tijd om de rest door te lezen, want dan ben ik een weekje of 2 zoet met mijn meniscus.
De foto van het flatgebouw is inderdaad geweldig, je moet het maar net zien. Een strakblauwe lucht zou helemaal fantastishc zijn geweest, maar ja, je kunt niet alles hebben zoals je wilt.
Groetjes en tot...
Riet