woensdag 6 oktober 2010

Regiodag oost-Gelderland 2010.

Gistermorgen was het weer zover, dit is altijd een heerlijke dag, je deelt allemaal dezelfde hobby, de één nog gekker dan de ander.
P1020598.JPG
Het was weer een hok vol. Nu kom ik hier al jaren, ik weet niet de hoeveelste keer dit was, maar gisteren wonen we al 13 jaar in Gelderland en na onze verhuizing ben ik de regiodagen gaan volgen. Deze dag is van mij, daar kan niemand me van af helpen. Toen we 5 jaar geleden naar Arnhem verhuisden, zaten we op maandag 3 Oktober bij de notaris om het koopcontract op onze naam te zetten, de volgende dag was de regiodag. Er was nog niet zo veel in huis, Henk had de opdracht om de muren van de slaapkamer van een kleurtje te voorzien en ik……..ik was naar de regiodag.
Bij binnenkomst kregen we eerst koffie en werd ons een cadeautje uitgereikt, een wondernaald, waarmee je  lusjes en losse draadjes mee kunt wegwerken naar de binnenkant van een trui of naar de achterkant van een quilt. Daarna was er een uiteenzetting van de klederdracht van Rouveen, veel omkleden dus met de verschillende kraplappen en de mutsjes. Eigenlijk een erg leuke dracht. Daarna was de show and tell, veel quilts en erg leuke quilts.
P1020590.JPG
De zaal heeft een blauwe verlichting langs de wand die wel een erg leuke slagschaduw geeft op deze traditionele quilt met mooi quiltwerk, klik op de foto voor een vergroting. Eigenlijk een goede verlichting voor andere doeleinden dan een quiltdag, maar het is allemaal gelukt vandaag. Na de show and tell was de lunch en daar zaten we allemaal op te wachten, de broodjes zijn hier erg lekker. Diverse broodjes van wit tot donker, met of zonder zaden op de korst en belegd met kaas, diverse vleessoorten en lekkere sla tussen alle broodjes. Door mijn noodbrug in mijn mond heb ik de zachte broodjes genomen, straks om 8.40 uur krijg ik mijn definitieve brug, dan hoop ik weer normaal te kunnen kauwen. Na de lunch kregen we de spullen uitgereikt voor het werkje, een driehoekig stuk rasterquick met driehoekjes waar je 9 driehoeken uit kon knippen en een randje stof van 9,5 cm breed waar ook 9 driehoeken uit gesneden of geknipt konden worden. De driehoeken van stof waren groter dan de driehoeken van de rasterquick. Door de punten van zowel het rasterquick en het driehoekige lapje op elkaar te spelden bleef er genoeg stof over voor een stolpplooi. Ik wist niet wat dat was, dus maar even langs andere tafels tot ik het antwoord had. Nu kan je de stolpplooi op 2 manieren maken, de plooi naar boven en de plooi naar beneden, later vonden we ook nog een andere plooi, dus er is nogal wat mogelijk.
P1020596.JPG
Hier zie je de driehoeken met de plooi en met een goed plan vooraf is er iets heel moois van te maken. Ik zal binnenkort wel iets laten zien van de verschillende mogelijkheden.
Het was voor mij een leuke dag, ik ben ook een aantal lezers van dit blog tegen gekomen, die me vertelden het blog graag te lezen. Wat ik van anderen al wist, hoorde ik nu ook weer, ik ben een soort ochtendvitamine. Daar voldoe ik graag aan!! Van één van mijn lezeressen kreeg ik gelijk bij binnenkomst een cadeautje, een leuk kladblokje, die al snel van pas kwam, want er kwam zo nu en dan eens iemand langs die naar het adres van dit blog kwamen vragen, papiertjes zat, dus het kwam gelijk van pas.
P1020601.JPG
Is dit niet toepasselijk? Dank je wel gulle geefster.

7 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Hoe was het bij de tandarts ?
Ik heb dus wat gemist als ik het goed lees.Je was zeker weer de enige heer in de zaal ? groet liesbeth

Anoniem zei

Arbeidsvitamine, dat is het juiste woord. En het werkt nog ook.
Groet, Ineke

vilterietje zei

Je gulle geefster een compliment: ik word altijd blijals ik je blog zie! Vitamientjes om de dag mee door te komen (meteen appeltje natuurlijk HA)
Groetjes en tot...Riet

Birgitte aka Bietje zei

Ochtendvitamine of arbeidsvitamine. Ja normaal ben je dat voor mij ook. Je bent een van de weinig die echt vroeg op de dag een berichtje publiceert. Vandaag was ik zelf erg laat, ik had de wekker uitgemept en daardoor bijna verslapen. Morgen ben ik er weer, rond 07.00 uur.

Birgitte aka Bietje zei

Gave driehoekjes trouwens. Ik moet de foto nog eens goed en in het groot bekijken. Misschien kan ik het ook maken.

Anoniem zei

Arbeidsvitamine! Ja inderdaad, zo had ik het nog niet gezien, maar meestal begin ik mijn dag Aarts. Eerst vond ik het zo geweldig stoer, dat je al om 5 uur 'smorgens je blogje publiceert :) Inmiddels weet ik natuurlijk dat je er een timer op hebt staan...als ik jouw blogje zit te lezen dan lig jij nog als een prinsje te slapen!

yvon zei

Helemaal mee eens. Lees je blog graag al reageer ik te weinig. Maar dat krijg je als je veel blogs volgt. Mooie driehoekjes.... En de regiodagen. Moet er ook maar weer eens naar toe.. Heb het al een paar jaar niet gedaan maar als ik het zo lees krijg ik er weer zin in.