woensdag 18 augustus 2010

Eerder aan de slag dan ik dacht.

Gistermorgen wilde ik eerst even boodschappen gaan doen, maar de natuur zorgde voor een ander plan. Het begon me daar te storten, dus heb ik eerst maar stof voor de achterkant geknipt en de Hobbs ook. Nadat de achterstof gestreken was, mijn spullen gepakt, schilderstape, spuitbus lijm, tag-apparaat en de drie lagen.
P1020409.JPG
Beneden in het hal heb ik de ruimte en een goede vloer waar de schilderstape op blijft plakken, gisteren was er nog gedweild, dus het was weer heerlijk schoon, geen bouwstof van mijn benedenbuurman meer te vinden. Toen de drie lagen aan elkaar zaten ben ik met de naaimachine aan de gang gegaan, nadat ik de workshop in het duitse blad er nog eens bij had gepakt, heb ik gekozen voor een brede zigzag-steek. Voor de gebruikers van een Bernina 440 QE, steek 90. Deze steek heb ik voor het hele centrum van de quilt gebruikt met een donker blauw garen, zwart was me te donker. Elk blokje heb ik apart bekeken en bewerkt, de ene in horizontale setting, de andere in verticale setting. Bij het ene blokje kreeg de ‘sigaar’ vorm aandacht en bij het andere blokje de ‘boomstam’ vorm. De ene keer aan de buitenkant, de andere keer aan de binnenkant. Ik heb ervan genoten en het licht gele in de hoek is nu bij het geheel betrokken.
P1020410.JPG
Voor de volledigheid heb ik de quilt nog maar eens gedraaid en het zal jullie best opgevallen zijn dat er één hoek in de rand donkerder is. Dat is een fout van mijzelf. De rand liep wat rond en ik dacht dat op te lossen door de top op een natte theedoek te leggen met nog een natte theedoek er bovenop, om daarna de rand stevig te strijken en zo recht te maken. De verf in de stof begon door te lopen en er zijn zelfs wat donkere plekken op de gele blokken gekomen. In eerste instantie schrok ik me rot, heb de natte theedoeken gelijk weggelegd en ben de rand droog gaan strijken, maar de vlekken en de donkere strepen in de randstof bleven. Blijkbaar is er iets niet goed gegaan na het verven. Het is nu eenmaal gebeurt, het zij zo! Ik heb nu maar besloten dat het in het geheel hoort. Na het bewerken van het centrum heb ik de donkergrijze rand vastgezet met een rechte steek en om de donkergrijze rand heb ik steek nr. 89 gebruikt, dat zijn pijltjes.
P1020411.JPG
Hiernaast een close-up van een paar blokken en de pijltjes rand. Hoe ik de rand verder afwerk, weet ik nog niet. Ik heb gekeken of ik de stof van de achterkant naar voren zou slaan, maar het groene biesje lijkt me toch beter. Tijdens het naaien is me een naam voor deze quilt te binnen geschoten, alle Tags waarmee dit project op mijn blog bij elkaar te vinden zijn krijgen nu ook deze naam. De naam van de quilt wordt
“Zigzag door kleurenland”

12 opmerkingen:

vilterietje zei

Zigzag door kleurenland is een perfecte titel! Het geeft precies weer wat er te zien is. De doorgelopen kleuren maken de quilt nog aparter. Succes met de randen en tot.... Riet

Liesbeth Wessels zei

Geweldig met zulk weer word je er vrolijk van !! Wat schept quilten toch mooie momenten. groet liesbeth

Oma de Ruijter zei

Hallo, even een vraag: wat is nu weer een tag-apparaat? En waarom neem je lijm mee om te dubbelen?
Ik ben maar een beginner dus vraag me van alles af.....Joke

Marie-Thérèse zei

Vanaf het beeldscherm lacht mij een enige quilt toe :o) Ik houd wel van die kleuren. Gelukkig ga je niet alles uithalen vanwege dat doorlopen. Zou ik ook niet doen. Ik vraag me wel af wat er is foutgegaan bij het verven. Is de verf niet goed gefixeerd? Heb je de juiste verhouding soda, etc gebruikt? Of heb je niet met Procion geverfd?

Maya zei

Het is zo een mooi geheel geworden, het quiltwerk past er goed bij!

Marion zei

Och, een ongelukje zit in een klein hoekje. Mocht je het toch storen, maak er een applicatie overheen.

Birgitte aka Bietje zei

Goede titel, je gaat inderdaad zigzaggend door kleurenland. Eigenlijk zouden alle quilts van jou die naam kunnen krijgen.
Door al die aparte steken wordt het een feestje om naar te kijken. Om naar te blijven kijken.
Ik vraag me ook af waarom de kleuren doorgelopen zijn. Wil dat nu zeggen dat je deze quilt dus nooit kunt wassen? Ik zou dat niet meer durven.

Webredactie zei

Ik vind het een erg mooie compositie. Wat er misging met de geverfde lap weet ik niet, in principe moeten ze natuurlijk geen verf meer afgeven. Ik heb veel baat bij de kleurfixatie van Stoftotverven in het laatste spoelwater, misschien is dat nog een aanrader. Daarna geeft het echt niet meer af.

JOS zei

Hallo Aart,
Na een week vakantie ben ik er weer en heb ik even "bij"gelezen.
Heel gezellig !
Je bent weer vreselijk hard aan het werk.
Soms ben ik wel jaloers, want mijn eerste dag vandaag weer thuis, heb ik niet veel door de vingers laten gaan terwijl er genoeg dingen te doen waren. Ik moet altijd afkicken omdat ik met het gezin van mijn jongste dochter weg geweest ben en ik nu weer helemaal alleen thuis ben. Is niet makkelijk.
Maar goed, bijgelezen ben ik ook weer gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan. Er ligt nog een halfklare galajurk die nu echt eens af moet.
Je laatste quilt is prachtig en als je de doorgelopen kant links onder legt zal die helemaal niet zo storend zijn. Inderdaad; wel apart.
Groetjes, ik ga nu wat doen.
JOS.

Daniëlle zei

Gave naam!!! Wat een unieke quilt weer! De manier van quilten die je voor deze hebt gekozen past er helemaal bij. Gaat wel wat tijd inzitten maar dan heb je ook wat!! Ik zou voor het groene biesje gaan. Nog bedankt voor je advies, je helemaal gelijk, er is altijd wel iets dat "niet kleurt" hihi!! Mooie avond nog, groeten, Daniëlle

Anneke van Diggelen zei

Het is echt een vrolijke Quilt geworden en leuk met de siersteken.
Ik moet heel goed kijken naar de donkere vlek in de hoek, niet storend hoor!!!
Sterkte nog even met de randen.

Groetjes Anneke

Eilandstaete Arnhem zei

Dit is nu eens een blog dat net iets anders is-als blogs die we normaliter tegenkomen
Groet van eliandstaete