donderdag 5 augustus 2010

Wat is hier aan de hand?

P1020378.JPG
Heb ik een opdracht gekregen om een condoom te maken voor een olifant? Nee, ik heb een hoes gemaakt voor één van mijn quilts. Waarom? Deze quilt gaat een paar weken op vakantie. Waar naar toe? Hij gaat naar Borger (Drenthe) naar de Stofmeid. Welke quilt? Nelson’s Smile. Waarom? Er komt een tentoonstelling van Afrikaanse quilts gemaakt in Nederland. Hoe ik dat vind? Ik vind dat erg leuk, ik ben gevraagd om mijn quilt daarvoor even af te staan. Voor meer informatie hierover verwijs ik naar de site van de stofmeid, www.destofmeid.nl . Ik heb net nog even op de site gekeken, er is nog geen informatie beschikbaar, maar dat komt eraan. Ik verwacht dat het voor hun open dagen is, dus woon je er in de buurt ga er dan even heen om de quilts te bekijken. Misschien ga ik zelf ook, ik moet alleen even kijken of dat te doen is met het openbaar vervoer.
DSCN0891.JPG
Hier hangt hij nog bij mij aan de muur, dinsdag is Sylvia langs geweest bij mij,hier vind je het web-log van Sylvia. Zij heeft ook een tijd voor de quilt gestaan, ik zelf ook, we zochten 1 bepaald stukje, maar zelfs ik kon het niet terug vinden. Het was een stukje stof met de kaart van afrika erop. Mocht je in Borger zijn zoek dan ook even. Gisteren zat ik op de bank en ik keek er in eens naar toe, terwijl ik het gisteren niet vond.
Gisteren heb ik, op de hoes na, niet zo gek veel gedaan, ik kon niet erg op stoom komen en als ik wat deed dan kwam er elke keer wat tussen. Dat moet ook een keer kunnen. Vandaag gebeurt er ook niet zoveel, ik heb een afspraak met mijn schoonmoeder. De hulp van de thuiszorg is met vakantie en ze wil wel even dat er gestofzuigd wordt, nadat we de afspraak hadden gemaakt, had ze ineens nog meer karweitjes, zoals de badkamer dweilen. Nou is me dat een badkamer, het is in Amsterdam en volgens haar zijn er geen grotere douches in de stad, douche en toilet is 2 vierkante meter groot. Dus ik neem een pak hagelslag mee, anders vind ik de weg niet terug naar de kamer. Het grote voordeel is dat we elkaar weer even zien, spreken doen we elkaar wel, kan gelijk even wat controles doen. Al hoewel ik het belangrijk vind dat ze haar eigen leven lijdt. Even op de weegschaal is de gewoonte en de stofzuiger even onder het bed doorhalen, dat gebeurt niet zo vaak. Verder controleer ik niet, dat is niet aan mij. Ik heb de laatste 17,5 jaar dat werk bij haar gedaan, om de 6 weken kwam ik dan langs. Voor haar was het fijn dat een ‘eigen’ iemand dan langs kwam, maar nu moet het meer gebeuren, ze kan zelf veel minder en ze is erg tevreden
P1020369.JPG
over de thuiszorg. Als ze niet tevreden zou zijn, hing ze wel aan de telefoon, want ze heeft haar mondje bij zich EN het is een amsterdamse.
Hiernaast heb ik de foto van gisteren weer even neer gezet, maar nu een kwartslag gedraaid. Ik kreeg gisteren een reactie van Jos, met de mededeling dat het mensenoog kijkt van links onder naar rechts boven. Kijk even naar de 2 foto’s en laat me weten welke je beter vind. Ik heb mijn beslissing gemaakt, maar kijk eens bewust! Gisteren kreeg ik het boekje met najaars-cursussen binnen van Cordi-atelier in Groningen. Er stonden interessante cursussen in, via de mail heb ik me gelijk aangemeld voor 2 cursussen. De ene cursus is er één van een dag, de andere van 2 dagen. Dat word weer 3 x 4 uur treinen. Je moet wat over hebben voor een mooie cursus. Die cursus van één dag is een cursus van Marjon Hoftijzer en gaat over experimenteren met plastic tot werkstuk, de andere een cursus van Ineke Berlyn over zeefdrukken. Ik heb net een boekje besteld bij Ineke, een boekje wat me werd aangedragen door Nienke van Verfvirus. Ik ben benieuwd wanneer het in de brievenbus ligt. Misschien dat ik morgen geen bericht heb. omdat er op quiltgebied niet zo veel gebeurt.

4 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Die olifant zou er weinig aan hebben, het is zo lek als een mandje. Maar dat is off-topic.
Ik heb even naar de foto's gekeken, maar volgens mij zijn ze hetzelfde. Als Jos gelijk heeft (en dat geloof ik meteen), dan zou de kijkrichting door de diagonaal nog eens versterkt worden. Is jouw bedoeling nu dat je dat doorbreekt door de diagonaal van links boven naar rechts onder te laten lopen??? Tja, ik moet eerlijk zeggen dat dit voor mijn niets uitmaakt. Misschien ben ik apart, of misschien heb ik de truc nu door en kan het niet meer anders zien. Ik weet het niet.

JOS zei

Typisch Aart
Hoe kan het dat de foto bij jouw bericht van gisteren ineens gedraaid is ?
Want toen liepen jouw laatste naden van links-boven naar rechts-onder en nu staan er twee dezelfde foto's. Raadsel.
Maar ik vind ze zo erg mooi !

inge zei

even zwaaien, ik zag je eerder vandaag bij Merel!

Oma de Ruijter zei

Je hebt inderdaad nu twee dezelfde foto,s staan, dus is het lastig te vergelijken;-) Ik ben al drie maal op zoek geweest naar de quiltwinkel in Borger maar nog nooit gevonden.
Zelfs gevraagd aan iemand van de middenstand, een kappers winkel, waarvan de eigenaar al zijn hele leven in Borger woont. En die zei: nee, ik ken Borger op een prikkie maar een quiltwinkel hebben we hier niet....Haha