vrijdag 3 december 2010

Burn baby burn!

Eigenlijk is de titel fout, want ik bedoel Melt baby melt, ofwel smelt schatje smelt. Nu heb ik het niet over Henk, maar over plastic. Ik had van mijn MIL weer bonbons meegekregen, die wint ze bij de bingo’s in 2 verzorgingshuizen.

P1020833.JPG
Hier zaten ze in, ik vroeg me af wat er zou gebeuren als er een strijkbout boven gehouden werd. Toen ik de was weg had gestreken heb ik mezelf beloond met het uitproberen. Het plastic had ik door midden geknipt, zo kon ik er 2 versmelten. Ik heb het tussen bakpapier gelegd en voorzichtig de bout erop gezet en langzaam aan gedrukt tot het plat geworden was. Er is niks meer wat we weg hoeven te gooien, want dit gaat prima, het kost alleen wat meer tijd.
P1020834.JPG

Hiernaast liggen de 2 helften weer gebroederlijk naast elkaar, er zit leuk reliëf in, nu nog een project waar ik het in kan gebruiken. Nu het plat is geworden is het wel makkelijker om het op te ruimen en zo een voorraadje te kweken. Jullie begrijpen dat ik nu op zoek ga naar ander verpakkingsmateriaal. De bakjes waar vleeswaren op liggen moet ik nog proberen, er ligt er al één te wachten in de koelkast, maar het beleg is nog niet op.

8 opmerkingen:

sylvia zei

doe je wel voorzichtig met al dat experimenteren.....;;))??
het is mooi gesmolten, maar kun je dit nog vastnaaien of is het daar te hard voor geworden?

vilterietje zei

heel leuk experiment, moet oppassen dat ik niet al je probeersles na gaan doen!
lieve groet en tot....riet

Liesbeth Wessels zei

En zo kijken we anders naar ons afval. Lijkt me heel goed in deze tijd passen. groet liesbeth

christina zei

Dat is een heel mooi smeltwerk geworden. Maar weet je wat je ook met dat soort dingen kunt doen: er mee stempelen, of met paintsticks bewerken zodat je relief krijgt.

Anoniem zei

Kijk uit Aart, je krijgt een tik hoor. Ik koop soms dingen omdat ik alleen de verpakking nodig heb. Enne...die vleeswaren had ik allang opgegeten.
groet, Ineke

marjolijn zei

Volgens mij kun je deze "mal" ook leuk gebruiken voor het rubben met paintsticks! Nee, weggooien kan je nu helemaal niks meer.

Joke Hardenbol zei

Het resultaat is heel leuk maar kijk je wel uit voor alle dampen die uit dat smeltende plastic komen!
Een gasmasker op of onder de afzuigkap werken!

Janny de Roo zei

Dat wordt even stevig door eten dus en ik heb weer wat geleerd. Dank je wel ! Denk je wel aan de frisse lucht tijdens het plastic strijken...?
groet, Janny