donderdag 30 december 2010

Even iets anders.

Dank jullie wel voor de reacties van gisteren! Over wat ik ermee ga maken, kan ik nog geen uitspraak doen, eigenlijk weet ik het nog niet. Wat ik er wel over kan zeggen, is dat ik verschillende materialen ga gebruiken. Alle lapjes zitten nu in een plastic bak, die ik speciaal voor de lapjes heb leeg gemaakt.
P1020903.JPG
Wat ik afgelopen week al gedaan had, maar nu pas laat zien is deze foto van een sterretje die ik op de stof heb genaaid. Jullie weten misschien nog dat ik niet tevreden was met de bovenkant van de quilt met de 6-puntige sterren. Hier in de stad is een knopen en kralen winkeltje, ja ze kennen me al, het is heerlijk om hier af en toe eens even rond te struinen. Daar vond ik deze sterren, 4 stuks in totaal. Ik heb ze vast gezet op de stof,  straks gaat er een laagje blauwe organza overheen gespannen worden om de ondergrond weg te werken en de sterren er doorheen te laten komen. Ik weet nog niet of de organza over de sterren heen gespannen blijft zitten of dat ik de organza met mijn nieuwe soldeerboutje weg ga branden. Natuurlijk komt het midden gedeelte van de quilt, dat is de opengebroken zeshoek, die als hemellichaam dienst doet, niet onder de organza te zitten. Langs de rand van de zeshoek wil ik de organza vastzetten en langs het randje wegbranden. Wees niet bang, ik doe het met de balkondeur open, zodat giftige gassen weg kunnen!! Weet je niet waar ik het over heb, klik dan op het label ‘Nieuwe sterren’ en je kan het hele verhaal volgen

7 opmerkingen:

marjolijn zei

Ziet er spannend uit Aart. Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit gaat zien.

vilterietje zei

spannend aart! ik wacht met spanning op de foto's van het resultaat. lieve groet en tot....riet:)
ps: speel niet te veel met giftige gassen, denk aan het milieu!

Webredactie zei

Leuk dat je traditioneel zo combineert met ´quiltvreemde´ technieken, wordt vast een stukje textielkunst, ik ben ook reuzebenieuwd.

Anoniem zei

Ik wil jou en Henk alvast een goede jaarwisseling toewensen en een heel creatief en vooral GEZOND 2011. Ook al je medebloggers wil ik via jouw alle goeds toewensen voor het nieuwe jaar.
Groet, Ineke

Anoniem zei

Net krijg ik je hele leuke kaart binnen. Hartelijk dank, een echte verrassing.
Ineke

hannie zei

Ik heb het verhaal gevolgd,maar blijf toch heel nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat?

Fran├žoise zei

Hoi Aart,

Nog even een reactie op Hobbs!
Hobbs is een merknaam. Voor velen van ons bekend van de tussenvulling van 80%katoen/20%polyester. Er is van dit merk ook synthetische, wollen en 100% katoenen en zijden/polyester (90/10%) te koop. Diverse quiltwinkels hebben deze in voorgesneden stukken, maar ook op de rol in 240 cm breed. Bovengenoemde vullingen zijn te koop in mijn winkel in Den Bosch.