woensdag 22 december 2010

Sneeuwlappen en de rest.

De sneeuwlappen liggen netjes gestreken en de andere lappen ook. Ik heb ze netjes afzonderlijk in zakjes gedaan om de verschillende vervingen apart te houden. Dat is maar van korte duur hoor, want ik wil nog meer gaan sneeuwverven, alles op zijn tijd, anders loop ik mezelf voorbij. Maar eerst even een foto van hoe het er vanmorgen vroeg bij ons was, buiten wel te verstaan, omdat het gister heiig was en er in de late middag al behoorlijk mist op kwam zetten, vroor dit mooi aan de boomtakken. Omdat we aan
P1020885.JPG
druk plein wonen staan er vele lantaarnpalen, ik vroeg me gistermorgen af of mijn camera hiermee om zou kunnen gaan. Een flitser gebruiken op deze afstand is onzinnig, maar dit is het resultaat. Toen deze foto gemaakt werd was het 06.30 uur. Ik was net een half uur wakker, voor mijn doen had ik uitgeslapen, de laatste ochtenden was het 5 uur, of iets ervoor of iets er overheen.
Nu de verflappen, ik had 5 emmertjes gevuld met een lap onder de sneeuw, een lap in het lekwater en een lap in het restant van het lekwater toen de leklap eruit was. Deze lap noem ik 2e verving.
P1020890.JPG
Van onder naar boven zijn dit de sneeuwlappen die geverfd zijn met rode jaspis en barnsteen, erboven de 1e lekwaterlap en boven aan de 2e leklap.


Hier
P1020889.JPG
onder zijn de lappen die geverfd zijn met rode jaspis en citrien, van onder naar boven weer de sneeuwlap, de 1e lekwaterlap en bovenaan de 2e lekwaterlap.
Hieronder
P1020888.JPG
ben ik de draad een beetje kwijt geraakt, ik heb gemerkt dat het wel slim is om de emmertjes te nummeren, want ze komen zo makkelijk door elkaar te staan en dan had ik er nog maar 5!! Op de foto zien de kleuren er toch weer anders uit dan in het echt.


Hier
P1020887.JPG
onder liggen de lappen die met turquise en onyx zijn geverfd, weer in de zelfde volgorde als boven beschreven, de 1e leklap heeft hier een erg mooie tekening gekregen( de middelste), met donkerblauwe lijnen. Over het algemeen zijn de 1e leklappen het mooist geworden. Hoe dat komt weet ik niet.


Hier
P1020886.JPG
onder liggen de lappen waarvan ik het ook niet meer weet, dokumenteren Aart, schrijf alles nu een netjes op!!
De emmertjes met de lappen van de 2e verving heb ik vanmorgen bij de verwarming weg gehaald en toen ik de deksels eraf haalde zag ik nog veel witte stof aan de bovenkant, maar toch heb ik ze in een zakje gedaan en hebben deze lappen weer 4 uur in de rijststomer gestaan. Als ik meer lappen heb worden ze gewassen. Gisteren was er een reactie van Joke met een vraag, Nienke heeft erop geantwoord, dus als jullie even naar het bericht van gisteren scrollen en de reacties lezen, heb je zo het antwoord van Nienke erbij. Dat scheelt mij weer een hoop tikwerk. Trouwens nu ik dit schrijf zie ik ook de achtergrond van mijn blog erbij, kijk eens hoe mooi dat kleurt!

5 opmerkingen:

vilterietje zei

prachtige lappen aart! ga je er een sneeuwquilt van maken? lieve groet en tot....riet:)

Liesbeth Wessels zei

Grappig dat de eerste leklappen het intensiefst van kleur zijn. Maar het is handig om te noteren in zo'n mooi dummynotitieblok bijvoorbeeld. groet liesbeth

Tilly zei

Het resultaat mag er wezen, mooi verloop in de kleuren.succes met de volgende verfsessie.
groeten Tilly

conny's quilts en creaties zei

Mooie foto Aart, sfeervol zo met dat lantaarnlicht. Je sneeuwlappen zijn mooi geworden, kun je fijn weer mooie dingen van gaan maken! Fijne feestdagen gewenst!

Hannie de Beer zei

Een mooie collectie Aart! Ziet er goed uit, met die verlopende kleuren. Het is toch een kwestie van uitproberen.Wel notities van maken!