woensdag 29 december 2010

Resultaat van het wassen.

Ik had gisteren beloofd dat ik het resultaat van het wassen van de sneeuwlappen zou laten zien, de foto’s zijn gemaakt, dus we kunnen van start.
P1020910.JPG
Dit zijn de blauwe en groene lappen, er zitten fellere kleuren tussen, maar ook lichtere. Al met al een leuke verzameling. De volledig 100 % katoenen lappen, zijn ook beter van kleur geworden.


Een andere reeks is die met blauwe en roze kleuren, tussen de roze zit een hele
P1020911.JPG
 
leuke, maar dat is niet de enige. Ik ben vergeten om colorcatch doekjes tussen de lappen te doen, toen ze in de droger zaten. Afgelopen donderdag, toen ik onze normale was draaide heb ik dat wel gedaan en dat doekje is mooi wit gebleven. Om te kijken wat het doet heb ik deze in de Soda-ash oplossing laten liggen, gedroogd en gistermorgen heb ik die in een emmertje met lekwater gezet. Ergens blijf ik een jongetje, ik wil dingen ontdekken!
P1020913.JPG
Hier nog meer kleuren, de roden en de gelen, de lappen met die met citrien zijn geverfd zijn nu een beetje gifgroen geworden. Gistermorgen kreeg ik nog een mail van een quiltvriendin, zij had het bericht van gisteren gelezen en deelde mee dat stoffen tot 5 keer toe te verven zijn. Dat was een goed bericht, ik ga gewoon door met verven van deze lappen en ga ze apart wassen.
P1020912.JPG
Dit is de roze lap die tussen de anderen zat in de tweede foto. Omdat hij zo ontzettend mooi is geworden heb ik er nog even een foto van gemaakt. Er is één probleem, de sneeuw is weg van het balkon, maar er zal binnenkort nog wel weer wat komen! Ik moet ook eens gaan bedenken wat ik met deze lappen ga doen. De lappen die ik afgelopen zomer heb geverfd in zakjes op het balkon met meer dan 30 graden Celsius, zijn goed uit de wasmachine gekomen. Daar was ik bang voor toen ik dat donkere water zag in de wasmachine.
P1020914.JPG
Last but not least zijn dit de 4 stukken Hobbs en de gaasdoeken. Kijk eens hoe mooi die uit de wasmachine zijn gekomen, vooral de gele, rechts onder. Afgelopen zaterdag, vroeg Joke wat Hobbs was, ze had gegoogled, maar niets gevonden. Joke Hobbs is de merknaam van een vulling die dunner is dat fiberfill, verschillende quiltwinkels verkopen het, meestal in de bekende Amerikaanse bedmaten, maar sommige winkels verkopen het van de rol. Ik vind het werken met Hobbs prettiger dan met fiberfill, zowel met de hand als met de machine. Het is ook minder dik als fiberfill, sommige mensen vinden een ‘wollig’ karakter aan een quilt prettig, vooral als je het uitbundig quilt. Sorry Joke dat het even geduurd heeft voor je antwoord kreeg, Kijk eens bij de verschillende winkels op het internet, ik heb het al twee keer van de rol gekocht bij Marina in Den Dolder. Ik weet niet of Marina een webwinkel heeft, maar hier kun je goed een dagje rondlopen, ze heeft vele stoffen en toebehoren. Petra Prins in Zutphen verkoopt Hobbs alleen in de standaard maten. Succes!

12 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Nou,Aart je mag best tevreden zijn met deze collectie! Ze zien er goed uit, en je kunt weer een poos vooruit met je stofjes.
Ik had ook al eens vaker scrim en losgeweven stof geverfd.Geeft een buitengewoon goed resultaat!

vilterietje zei

oh aart, wat een prachtige collectie lappen! weet je al wat je gaat maken? lieve groet en tot....riet:)

Anoniem zei

Petje af, Aart, wat heb jij de laatste weken ontzettend creatief doorgebracht: wat een stel mooi gekleurde lappen heeft dat opgeleverd!!
Jij kunt tevreden het oude jaar uit!
Ik reageerde weinig, maar keek af en toe wel effekes mee, hoor!!
groetjes, Sylvia

Tilly zei

Een mooi resultaat al die gekleurde lappen in allerlei variaties,ben benieuwd wat hier tzt van gemaakt gaat worden. complimenten,groeten

christina zei

jij hebt in ieder geval weer een enorme voorraad opgebouwd.

De website van marina is:

www.quiltcorner.nl

In mijn traditionele tijd vond ik dit de meest prettige online winkel.

Nienke zei

Wat een rijk gevoel he? Zo´n stapel verdient een tijdje goed in het zicht te liggen ;-). Veel plezier ermee!

Liesbeth Wessels zei

Nou ben ik toch benieuwd waarom jongentjes altijd nieuwsgierig zijn. Ik vind van mezelf dat ik dat (als meisje) ook ben? Mooie collectie lappen trouwens. groet liesbeth

vilterietje zei

hey aart! dank je wel voor je lieve kaartje! lieve groet en tot....riet:)

Anoniem zei

Mooie lappen Aart. Ga ze maar lekker zitten aaien. Enne...als je nog sneeuw nodig hebt?
Groet, Ineke

Suus zei

Dat is echt genieten van zo`n mooie stapel, goeie productie.

Dea zei

Wat een prachtige serie lappen heb je zo gemaakt, Aart. De tekening van die roze lap is inderdaad schitterend.

joke zei

Mooie voorraad lappen heb je gemaakt. ik zal mijn lappen ook eens fotograferen en op mijn blog zetten.
Bedankt voor je antwoord over de Hobbs.
Ik ben geen quilter en heb dus geen verstand van vullingen.Ik span mijn werk tot dusver op een mdf plaat. Maar misschien moet ik er ook eens aan denken om er quilts van te maken.