vrijdag 31 december 2010

Afscheid 2010!

Ik ga niet sentimenteel doen, wees maar niet bang, maar er is een hoop gebeurt het afgelopen jaar. Voor mij persoonlijk het gaan gebruiken van het internet, kennismaking met de laptop en het starten van dit blog.
Maar het jaar is nog niet helemaal afgelopen, er rest nog één dag, vandaag!!! Gisteren ben ik weer bezig geweest met de quilt die ik wil gaan inzenden voor de aankomende Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. Deze quilt heeft een tijdje in de wacht gestaan, omdat ik even niet wist hoe ik verder zou gaan, maar nu heb ik hem weer onder het voetje van mijn Bernie (Bernina) liggen.
P1020915.JPG
Ik heb een laag blauwe organza over de quilt gespannen, met spelden rondom vast gezet. Daarna zijn de delen gespeld waarlangs ik ging naaien. Je kunt organza wel vastplakken met Vliesofix, maar dat geeft een lelijke ondergrond, dus heb ik het zonder gedaan. Omdat organza nog weleens los kan scheuren langs een genaaide rand heb ik gebruik gemaakt van een fantasiesteek, voor de Bernina 440 QE gebruikers, steek 43. Dat is een meanderende steek die breed genoeg is, denk ik. Toen ik de omtrek van de exploderende planeet gedaan had, heb ik met mijn nieuwe soldeerbout het organza weg gebrand, zodat de planeet weer zichtbaar is.
P1020916.JPG
Ik ben blij dat de 4 sterren goed zichtbaar zijn gebleven, evenals het zilverkleurige garen, waar ik de sterren mee vast heb gezet. Onder de organza wil ik nog wat materiaal schuiven, zodat er nog een laagje extra bijkomt. Deze materialen moeten nevels voor gaan stellen. Maar of dat dit jaar nog gaat lukken, ik zie wel. Ik zit nog met één probleem, ga ik met strakke lijnen de quilt afwerken, of laat ik de uitbarstingen buiten de rand vallen en hoe werk ik dat dan af. Er speelt zich al wat af in mijn brein. Als jullie suggesties hebben, laat maar horen.
P1020917.JPG
Op de foto hiernaast is de organza laag weg gebrand langs het randje van de planeet. De foto is niet zo helder, maar geeft een goed beeld! Over de organza wil ik nog veel machinaal werken, ik wil het geen quilten noemen.
Ik wens jullie een fijne jaarwisseling, denk om je vingers, handen, ogen en alles wat beschadigd kan worden door vuurwerk. Dat zei ik gistermorgen tegen een jonge jongen die bij de bakkerij werkt, alleen gebruikte ik het woord ‘handjes’, deze knul had zijn woordje gelijk klaar, hij zei dat hij ondertussen al grote handen had, ik zei hem dat hij nu extra moest oppassen, anders kan hij volgend jaar geen oliebollen meer voor me inpakken! Op 2011!!!

10 opmerkingen:

pauline zei

Gezellige jaarwisseling en tot volgende jaar.

Webredactie zei

Nu ja zo aan het experimenteren bent, zou ik buiten de rand gaan met de explosie als symbool ook van het grenzen loslaten en het zal de kracht van de explosie alleen maar benadrukken!
Bedankt voor je trouwe blogberichten waarin je ons dit jaar hebt meegenomen. Ik heb er van genoten en veel van geleerd!

Liesbeth Wessels zei

Mooi zoals je met die quilt bezig bent, voor die nevels zou je ook de tip van Tonnie kunnen gebruiken, ze werkt dan met glimmermist de techniek kun je hier vinden. http://www.artjourney.nl/shop/index.html?lang=nl&target=d3.html
groeten van liesbeth en goed uiteinde en een goede start van 2011

Tilly zei

Fijne jaarwisseling toegewenst en tot volgend jaar

Hannie de Beer zei

Ik denk dat de tip van Nienke nog niet zo gek is? Gewoon over de rand laten uitbarsten! Hoe het af te werken? Je komt zeker een oplossing tegen als je bezig bent met Bernie!
Een fijne oudejaarsavond en een spetterend "explosief" begin!

vilterietje zei

fijne jaarwisseling en een proost op 2011! lieve groet en tot....riet:)

Ellen zei

Aart ik heb met veel plezier dit jaar je blog gevolgd,smorgens met een kopje koffie ,heerlijk .
Ik wens je het nieuwe jaar veel creativiteit toe gezondheid en geluk!!

Ellen

Birgitte aka Bietje zei

Ik zou ook over de grens van je quilt gaan. Dat versterkt het idee van een explosie.
Fijne jaarwisseling, en tot volgend jaar.

Marie-Anne-José zei

Fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2011.
Marianne

Dea zei

Mooi project, Aart. Ja, ik zou de explosie ook buiten de rand laat gaan. Om precies de redenen die Nienke noemt.