woensdag 15 december 2010

Notitieboekje.

Gisteren moest ik namens de vereniging van eigenaren een kerstpakket regelen voor onze technische man, die zo af en toe werkzaamheden verricht. Degene die het de afgelopen jaren geregeld had, was er mee gestopt en haar appartement gaat ze verkopen. Ik had nog wel de mededeling meegekregen dat ze er altijd wat gereedschap bij deed. Dat was ik niet van plan, ik weet niet waar hij om verlegen zit en hij is best in staat daar zelf voor te zorgen, lijkt me.
P1020868.JPG
Nu is er een leuk winkeltje in de stad, ik heb daar eerder een quilt voor gemaakt met groentestoffen. Die quilt ligt nu op de tussen verdieping die leuk ingericht is als een balkonnetje uit Itali├ź. Ik heb spullen uitgezocht en er zou een pakket van gemaakt worden. Ik kom regelmatig in dat winkeltje en regelmatig krijg ik iets mee, de laatste keer een klein flesje met ijswijnazijn, is dit geen mooi woord voor scrabble! Omdat ik het pakket later op de dag op ging halen, bedacht ik dat ik vaak cadeautjes krijg van de dame uit de winkel, maar dat ze nu eens iets van mij zou mogen krijgen. Ik heb wat resten stof opgezocht en wat andere materialen en ben aan de gang gegaan. Toen ik de ondergrond klaar had, heb ik er een kwast met ontkleurder overheen gehaald, maar dat heeft op deze stoffen niet gewerkt. Op de ondergrond heb ik een stuk plastic gesmolten met Angelina vezels, het plastic is de bovenkant van een zakje die je kunt kopen bij De Broodzaak op elk station. Natuurlijk zit er dan wel een heerlijk belegd broodje in. Het plastic van dit papieren zakje verwijder ik voor ik het zakje aan de prullebak doneer. Dit plastic met Angelina vezels ertussen heb ik in 4 stukken gesneden en met koperkleurig metalic garen vastgenaaid.
P1020869.JPG
Daar dwars overheen heb ik een stuk verpakking van chocolade koekjes overheen genaaid, deze verpakking is versmolten door het strijkijzer net over het stuk verpakking, wat tussen bakpapier ligt, te halen. Dat geeft dat effect met die bolletjes. toen ik het pakket op ging halen en de dame het cadeautje gaf, was ze er erg blij mee, dat ik dat zomaar voor haar gemaakt had. Eergisteren had ik een voorraadje plastics versmolten met het plan ze te verwerken in de rand van een quilt voor de Algemene Tentoonstelling aankomend jaar. Dat plan is op niets uitgelopen, daarom kon ik nu uit een voorraad putten. Zijn jullie ondertussen benieuwd geworden hoe het pakket er uit ziet!
P1020870.JPG
Dit is het geworden, aan de achterkant staat een plank, te gebruiken in de keuken, de plank is een plaatje olijfboom, voor die plank staat links een blikje thee, erbovenop staat een potje mosterd met als basis bier. In het midden staat een flesje mosterd-dille saus en rechts staat aan de onderkant Gentlemans’s marmelade met whiskey likeur, daar bovenop staat een potje aardbeienjam met Champagne. Tussen plank en potjes zit nog een pakje leuke servetten. Je zou dit maar krijgen!

3 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

He kerstman, je zult maar zo'n leuk boek krijgen of zo'n leuk pakket. groet liesbeth

Hannie de Beer zei

Je hebt goed je best gedaan Aart. Een fijn pakket en een leuk notitieboekje!
En als er bij jullie net zo veel sneeuw ligt als hier,kun je de potjes gaan vullen?
Vroeg in de ochtend is het begonnen,en er ligt alweer een aardig laagje.

marjolijn zei

Oh dat ziet er geweldig uit hoor, mij zou je daar wel blij mee kunnen maken!