zaterdag 25 december 2010

Witte kerst met veel kleur.

Gistermorgen was er weer een aantal centimeters bij gevallen, de stappers die net uit de kroeg kwamen, toen ik wakker werd, moesten lang wachten op een taxi. Ik ben op zoek gegaan naar stof om nog wat te gaan verven. Ik dacht nog wat te kunnen vinden op de zaterdag markt. Wat denk je, geen stoffenkraam te bekennen, de kramen wel, maar geen handelaren. Wat wil je ook met dit weer,
P1020899.JPG
de afgelopen 2 dagen was boodschappen doen net sporten, je kwam strak thuis! Maar gistermorgen was het survival! De grootste winkelstraten waren plat gereden door de vrachtwagens die de winkels moesten bevoorraden. De sneeuw was tot een grote gladde plaat gereden. Voetje voor voetje moest je je voortbewegen, voor de terugweg heb ik een andere route genomen. Om dat witte winterweer een kleurtje te geven, laat ik hier de laatste sneeuwverflappen zien. Op de foto hierboven zie je de stukken Hobbs die geverfd zijn.
P1020900.JPG
Hiernaast zie je de stukken gaas (scrim) die ook een kleurtje hebben gekregen. De onderste foto laat nog 2 stukken katoen zien. Maar dit is nog niet het laatste, er zitten 4 stukken wafeldoek in een verfbad en er hangen 6 stukken katoen aan het droogrek, die in de soda-ash oplossing hebben gestaan. Als die droog zijn ga ik eens kijken of ik mijn balkon wat leger kan scheppen. Ik denk dat het weinig uithaalt want er ligt nog genoeg.
P1020901.JPG
Wij blijven thuis deze kerstdagen, we vermaken ons wel.

6 opmerkingen:

Anneke van Diggelen zei

Balen is dat als er geen stoffenkraam te bekennen is!!!
Maar zo te zien ben je toch lekker bezig geweest met andere materialen.
Wat kan je niet verven en als je in je huis gaat zoeken vind je altijd wel iets!!
Gelukkig heeft het bij ons niet meer gesneeuwd maar inderdaad wat er nu nog ligt begint aardig glad te worden. Gelukkig hoef ik nu ook niet meer de deur uit.

Fijne dagen en een goed en creatief 2011

Groetjes Anneke

Hannie de Beer zei

Ja dat is balen! Zo was het hier ook, gelukkig stonden de handelaren waar ik altijd kom er wel. o.a. Het eiervrouwtje,met 2dooier eieren,en de drop chocolade koek kraam met prima producten.En ook de visboer natuurlijk! Dus voor mij was het goed uitgepakt. De stof verwacht ik komende week: Poplin, van Stof tot Verven. Ik heb het de laatste tijd met gewone katoen gedaan,ging ook prima. Maar poplin heeft toch mijn voorkeur! Trouwens je hobbs is ook prachtig geworden, net als je scrim. Goed gelukt!
Het is hier bar en boos met de sneeuw. Gisternacht is er 30 cm bij gekomen. Dus toch maar weer wat lapjes in de bakjes stoppen!

Fijne dagen!

vilterietje zei

alvast wat kleurtjes voor carnaval!
fijne kerstdagen, lieve groet ook voor henk en tot.....riet:)

Gene Black zei

Merry Christmas Aart!

christina zei

En ik ben natuurlijk razend benieuwd wat je met die geverfde hobbs wilt doen.

Joke zei

Ik heb even gegoogled op Hobbs, maar niets kunnen vinden. Wat is dat?