maandag 27 december 2010

Nog meer lappen.

Gisteren heb ik de lappen die nog in de verf stonden maar eens uit hun verfbad gehaald.
P1020904.JPG
Onder andere deze 2 lappen van wafelkatoen, ze hebben in het lekwater gestaan. Bij de lap die in de onyx heeft gestaan is het gewolkte patroon goed te zien, de gele, van de citrien, is het ook te zien, maar ik weet niet of het goed te zien is op de foto. De gele lap kreeg tijdens het strijken een rode gloed, dat is altijd schrikken, maar dat verdwijnt weer als de stof afkoelt.
P1020905.JPG
De andere kleuren in deze reeks zijn de groene en de rode, bij de rode is het gewolkte patroon ook goed te zien. Deze lappen hebben dus in het lekwater gestaan nadat er al een aantal lappen uitgekomen zijn, dus je kunt met het lekwater nog wel even doorverven, alhoewel de kleuren steeds lichter zullen worden. Elke keer verliest het lekwater toch weer kleurstof.
P1020907.JPG
De volgende lappen zijn van 100% katoen, de rechter is als tweede uit het lekwater gekomen, de linker als eerste. Bij de linker is nog een gewolkt patroon zichtbaar, bij de rechter is dat al minder. Maar de mooiste is de lap die onder de sneeuw heeft gezeten, die heeft hele mooie donkere vlekken. Daarom laat ik hem als laatste zien, je moet toch een klapstuk hebben.
P1020906.JPG
Onder tussen ben ik aardig door mijn katoenen lappen heen. Eerst maar eens even bestellen.

2 opmerkingen:

vilterietje zei

je hebt nu wel een geweldige voorraad zelfgeverfde "sneeuwlappen"! ik bewonder je werklust. lievegroet en tot....riet:)

marjolijn zei

Heerlijk toch weer zo'n voorraadje lappen. Ik zit inmiddels ook met smart uit te kijken naar een busje van de TNT. Woensdag heeft Lia nog een pakketje op de "bus" gedaan, dus het zou toch vandaag wel moeten komen en er ligt nu nog genoeg sneeuw. Ga je ook nog meer sneeuwverven?