donderdag 23 december 2010

Kleurencircus!

Het is bij mij een kleurencircus in het ligbad. Dat komt omdat daar de sneeuwverf emmertjes staan. Ik vond de lappen van gisteren wel mooi, maar ze mogen wat feller van kleur zijn. De lappen van gister heb ik gekocht op de markt en waarschijnlijk zit er wat synthetisch doorheen geweven. Op zich geeft het niet, want wat vagere/lichtere kleuren komen soms ook wel van pas.
P1020891.JPG
Daarom heb ik dinsdagavond nog maar emmertjes met bloempotten gevuld met droge stof en sneeuw. Nu heb ik meer verfstof gebruikt. Ik wilde nu eens de echte kleur verven en dan wat feller van kleur. Maar toen ik gistermorgen de badkamer in kwam lag er nog natte verfstof op de lappen in de bloempotten. Ik heb de leklappen in zakjes gedaan en die in de rijstkoker gedaan. Nieuwe lappen zijn weer in de emmertjes gedaan en 4 stukken hobbs, welke ik laatst ook in de soda-ash heb gezet. De hobbs is wel dikker dus dat zal wel even duren voor die alle verf hebben opgenomen. Bovenop de lappen met natte verfstof heb ik maar weer sneeuw geschept, er ligt nog genoeg op het balkon. Nu maar weer afwachten!
Ik begin nu mensen tegen te komen die de sneeuw zat zijn, maar toch blijf ik het positief bekijken, met mijn boodschappenkarretje moest ik door een dikke laag losgelopen en met pekel vermengde sneeuwlaag. Ik denk dat dit een betere oefening is dan dat je bij de sportschool krijgt.
P1020892.JPG
Tijdens het boodschappen doen, kwam ik dit tegen, het is metallic verf, voor de prijs hoefde ik het niet te laten, achterop de verpakking staat sumier, dat als je deze verf op je kleding krijgt, dat het er dan moeilijk uit is te wassen. Nou, dat moeten we juist hebben!! Als ik er iets mee gedaan heb, zal ik het resultaat hier laten zien.

6 opmerkingen:

pauline zei

Met de nieuwe "sneeuw-aanval" kun je nog even vooruit met verven. Ben benieuwd naar het resultaat van de metalicpennen. Je kijkt met andere ogen als boodschappen gaat doen. Anders was je oog niet op deze pennen gevallen. Heerlijk toch, om overal een mogelijkheid in te zien.
groetjes,

vilterietje zei

aart, je zorgt toch dat jullie nog een bad kunnen nemen vóór kerstmis hihi?
heerlijk om zo intensief bezig te zijn met al die verfjes! lieve groet en tot....riet:)

Suus zei

Leuk die metallic pennen, ben benieuwd hoe ze werken. Kun je daar mee wachten, als ik zo iets tref dan wil ik het ook meteen uitproberen.

Anoniem zei

Als je nu in bad gaat, staan jullie er met de kerst ook gekleurd op. Hele gezellige dagen alvast.
Groet, Ineke

Margeeth zei

Hahaha, leuk zo'n waarschuwing die jij 'omkeerd'. Doet mij denken aan die keer dat ik aan het verven was en er een vriendje van de kinderen dat niet zo goed naar mijn waarschuwing overal af te blijven luisterde (mijn kinderen zijn ook de braafste niet, maar dat ze van mijn verftroep af moeten blijven weten ze maar al te goed). Dus ja hoor, een hele vlek op zijn witte trui. s Avonds belde zijn moeder op hoe ze het er het beste uit kon krijgen. Met een schaar....

Shirley zei

LOL, ik kijk daar ook vaak naar, alleen wel oppassen dat het geen acid bevat, waardoor er later gaten in de stof kunnen vallen. Nuo ja, het hoeft geen eeuwigheid mee te gaan he. Glitterlijm werkt ook perfect! Gebruiken ze in de kaartenwereld, ik heb van het merk Stickles, en deze is acid free.