zondag 5 december 2010

Winterwonderland.

Het is weer wit van de sneeuw buiten, het ziet er erg romantisch uit, maar het is ook glibberig. Gisteren heb ik diverse mensen gezien die hun rijbewijs cadeau hebben gekregen bij een pakje boter, dus werd het extra uitkijken. Ik had gepland om niet naar buiten te gaan, dat is niet helemaal gelukt. Maar naar aanleiding van een reactie van gisteren heb ik wel een rubbing gemaakt met de bonbon verpakking.

P1020837.JPG

Daarvoor heb ik een lap gepakt waar ik heb gezeefdrukt met mijn thermofax-sheets. Het effect is grappig alleen de foto een beetje donker, maar dat lag aan het licht vandaag. Verder ben ik nog bezig geweest met een sneeuwlap die ik mee had genomen voor de workshop laatst in Groningen, deze lap heb ik niet gebruikt. Ik had daar op gezeefdrukt en vond dat ik de vormen eerst met de naaimachine moest bewerken, voordat ik er met versmolten plastics mee verder zou gaan.

P1020838.JPG
P1020838.JPG

Eerst heb ik de zwarte vorm bewerkt met koperkleurig metalic garen. Speciaal voor Nienke vermeld ik hier hoe ik mijn Bernina had ingeregeld, het transport naar boven voor beter grip, naaivoetdruk op 47, rechte steek, BSR-voet met open teen maar niet ingeplugd met het stekkertje en de draadspanning op 0. Waarom heb ik de BSR-voet niet ingeplugd? Bij de BSR-voet zitten 3 verschillende onderdelen: 1. plastic schoteltje, 2. een gesloten teen, 3. een open teen. De open teen is erg handig, omdat je niet wordt gestoord door een stukje metaal, waardoor je niet goed kunt zien waar je met de naald in de stof terecht komt. De snelheid waarmee je naait stond op gladde weg stand, dus erg rustig, waardoor je steekje voor steekje kon naaien.

P1020839.JPG

Hiernaast zie je het tweede vormpje, de zwarte vorm is rondom genaaid met het koperkleurige metalic garen , de ontkleurde vorm is genaaid met een lichtgrijs garen en de rode vorm heb ik alleen om de vorm genaaid met zwart garen. Van het versmelten van plastics is niets gekomen, het was koud in de slaapkamer, waar mijn werkhoek is en ik had de verwarming aan gezet. Om nou met de balkondeur open plastics te gaan versmelten zou weggegooide warmte en daardoor geld zijn.

Daarom ben ik, toen het gezellig sneeuwde, verder gegaan met de sterrenquilt, gisteravond twijfelde ik nog over de licht driehoeken, maar ik heb ze er toch aan gezet. Toen ik twijfelde zat ik naar de foto te kijken, maar daar zijn de kleuren lichter op en in het echt viel het wel mee, vandaar mijn keuze. Ik wens iedereen een fijne sinterklaas toe, kijk uit en luister naar de weersverwachting, want je wilt volgend jaar toch ook weer sinterklaas vieren!!!!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is echt prachtig zo Aart. Ik heb het eerlijk gezegd niet zo op gesmolten plastics (slecht voor je gezondheid en het milieu) en dit werkstuk kan volgens mij prima zonder, maar je gaat me vast nog verrassen ;)

Leuk dat je even op mijn blog was

Janine zei

Dit ziet er echt geweldig uit zeg!
Ik ben beniewd naar het eindresultaat. De sterren zijn ook heel mooi (prachtige kleuren)

groetjes janine

marjolijn zei

Prachtige blaadjes zo geworden Aart. Zien er beter uit dan mijn basilicum, hahaha. Maar dit geeft een heel leuk effect. Ik denk dat er geen plastic meer bij hoeft.

vilterietje zei

het slakkenhuisje vind ik geweldig! zo kun je toch heel aparte dingen maken. ga zo door aart! lieve groet en tot...riet:)

Liesbeth Wessels zei

Wat geweldig mooi en teer die blaadjes. groet liesbeth

hannie zei

Prachtig je zeefdruk werkjes en vooral ook op de ondergrondlapjes!
Het plastic smelten doe ik niet zo vaak, maar wel een leuk effect levert het op!

sylvia zei

elke dag is het weer een oh en ah-Elebnis om jouw blog te lezen en te zien wat je nu weer gemaakt hebt!!!
tis een feestje!!!

Anoniem zei

Echt mooi Aart. En ik ben benieuw hoe Guido z'n trui vond. Hij zal hem al wel in zijn schoen gekregen hebben. Wat zat er in jouw schoen?
Allemaal afval???
Groet, Ineke

christina zei

wat een schitterend stikwerk heb je gemaakt!