woensdag 8 december 2010

De sterren beginnen steeds meer te stralen.

Omdat de top steeds meer vorm begint te krijgen, lijkt het inderdaad of de sterren steeds meer gaan stralen. De foto is alleen erg donker, omdat ik de derde ster persé af wilde hebben was het te donker geworden om zonder flitser te werken, maar nu blijven ze wel lekker spannend.

P1020849.JPG

Wat wel duidelijk te zien is, is dat ik voor één van de sterren stof heb gebruikt die sterke strepen heeft, nu heb ik deze stof al eens gebruikt, maar dan de andere kant. Dat is het voordeel van deze stof, je kunt beide kanten gebruiken, dat komt omdat er patronen in zijn geweven, daardoor heeft deze stof duidelijke strepen. De andere kant van deze stof heb ik gebruikt in zes grote driehoeken die de punten van de zeshoekige sterren te vormen.

P1020848.JPG

Verder heb ik vanmorgen een kerstboom aangeschaft, deze is gestoken met het groen waarvan de naalden wel indrogen, maar niet uitvallen, de verkoper gaf nog een hint om de boom na de kerst in een vuilniszak te verpakken en volgend jaar weer te voorschijn te halen. Maar dan is de boom niet zo mooi meer, weet ik uit ervaring. Door het licht van buiten is alleen de contouren van de boom te zien, maar de orchideeën in de vensterbank wel. Er staan er 6, waarvan 2 al bloeien en bij 4 groeien op dit moment al nieuwe bloeistengels. Zou ik een fleurige kerst krijgen? Ik verzorg ze slecht, eens in de 3 of 4 weken krijgen ze een plons koud water, geen mest, bloeistengels knip ik niet af, zoals me aangeraden wordt. Maar de uiters linkse bloeit al bijna 3 jaar uitbundig, er is weleens een rustpauze, maar dan komen de volgende stengels weer tevoorschijn. Zoals ik al eens eerder verteld heb, heb ik jaren als bloemist gewerkt, dus ik weet wel wat ik doe.

P1020847.JPG

Gisteren heb ik ook de NYB eens aan de muur gehangen, ik wil echt een zonnige warme kerst, dus laat het buiten maar donker en koud zijn, mij deert het niet.

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

De NYB is terecht een beauty !! Kleurig en Fleurig. Grappig hoe die streepstof verwerkt is , wel heeeeeeeeel netjes in de richting geknipt. Hier sneeuwt het nu net weer. groet liesbeth

Tilly zei

Je NYB is heel mooi van kleur,maar de sterren mogen er ook wel wezen. bedankt voor je tip mbt orchideeen,ga het dan toch nog een keer proberen.
fijne dag toegewenst Tilly

vilterietje zei

wat ziet die NYB er prachtig uit aan de muur en inderdaad kunnen we allemaal een beetje licht gebruiken.
lieve groet en tot...riet:)

Birgitte aka Bietje zei

Het wordt erg saai, maar ook ik vind jouw Beauty een echte Beauty. Dat fleurt de hele kamer op. En niet alleen met Kerstmis.

Anoniem zei

leuk boompje aart en wat een genot om je nyb weer te zien!