zaterdag 18 december 2010

Vrouw Holle klopt de dekens.

En hoe het hele land staat vast! Als je het huis uit moet is het erg lastig, maar als je weer thuis bent en je hebt een lekkere warme kop thee in je handen, dan is het erg mooi.
P1020877.JPG
Op veel blogs kom je sneeuwfoto’s tegen, bij mij tegenover staat dit kantoorpand, wat nu mooi tussen de besneeuwde takken door te zien is, straks als de blaadjes weer aan de bomen komen dan verdwijnt het weer uit het zicht om in de late herfst weer op te duiken. Gisteren heb ik niets aan mijn hobby kunnen doen, de normale vrijdagse werkzaamheden verhinderde dat. Of er dit weekend nog wat van komt weet ik niet, we hebben wat afspraken, maar of die doorgaan? Afgelopen donderdag morgen is Henk zijn kerstpakket bezorgd, dit doet zijn bedrijf de laatste jaren, omdat het voor hem niet is te doen om het mee te nemen. Het is de laatste jaren een mooi pakket, ook dit jaar.
P1020878.JPG
Wat zat er in, hoor ik jullie vragen? Deze pannenset, 6 stuks! Met de nodige versnaperingen, een fles witte wijn en een fles olijfolie, want het is een pakket met als thema Italië. Een kookboekje zat er ook nog in, met heerlijke recepten, zelfs desserts, die ook in deze pannen bereid kunnen worden. Appeltaart is één van die recepten, die ga ik binnenkort eens uitproberen, want dat staat me wel aan. Ik hoef niet bang te zijn dat er veel over gaat blijven, want……………..
P1020879.JPG
het zijn hele kleine pannetjes. Dit zijn eigenlijk ovenschaaltjes en de appeltaartjes zijn dan voor één persoon. Op deze manier kunnen we met z’n tweeën 3 gangen eten, die allemaal uit de oven komen. Het klosje garen geeft enig idee hoe klein die pannetjes/ovenschaaltjes zijn.

6 opmerkingen:

marjolijn zei

Wat een prachtig kerstpakket. Maar je ziet het verkeerd hoor. Het wordt een 2-gangendiner uit de oven, want ik kom gezellig bij jullie eten! En wij hadden hier in het noorden gisteren geluk, helemaal geen problemen op de wegen!

vilterietje zei

lijkt me heel gezellig, zo'n pannetjes-dinertje uit de oven! veel voorbereiden en weinig werk op de dag zelf. lieve groet en tot...riet

hannie zei

Een moi kerstpakket! We krijgen het wel te horen als je de recepten gaat uitproberen?

Birgitte aka Bietje zei

Jullie zijn verwend met een fraai pakket. nu kun je zelf "Who's the chef?" naspelen. Volgens mij zijn het precies dezelfde pannetjes. Ga je de recepten voor de pannetjes met ons delen?

pauline zei

Wat een origneel kerstpakket, hier kun je je creativiteit in kwijt. Veel plezier ermee.
groetjes,

Unknown zei

Leuk, die kleine pannetjes!
Veel kookplezier ermee.
Groetjes Berbel