donderdag 2 december 2010

Snertweer.

Het was gisteren koud, erg koud! Dat bracht mij op het idee om ‘s avonds snert te eten. Terwijl ik dit bericht schrijf staat de soep nog rechtop in mijn maag. Na de boodschappen gedaan te hebben en de enveloppe met de FQ’s opgestuurd te hebben, ben ik achter de naaimachine gedoken. Ik moest de omslag nog afmaken voor mijn zusje.

P1020832.JPG

Ik heb er nog stukken Lutrador op genaaid en daarna behandeld met de heatgun. Ook heb ik de lutrador over de versmolten chipszakken genaaid en afgewacht hoe de chipszakken zich hielden als de heatgun er overheen ging. Het ontstane effect vind ik geslaagd. Ik heb de omslag nu als klaar verklaard en binnenkort krijgt mijn zusje de omslag met dummy cadeau.

P1020831.JPG

Nu had ik nog een omslag liggen die niet verkocht was op de quiltmarkt, ergens wel terecht, want het was geen eye-catcher. Daarom heb ik de omslag losgetornd en een kwast met ontkleurder er overheen gehaald. Na verloop van tijd was het droog en heb ik de strijkbout erop gezet. Met koperkleurig metalic garen heb ik de strepen die ontkleurd waren geaccentueerd. Daarna heb er 2 stroken goudkleurige stof op genaaid, wat dit voor stof is weet ik niet, het is niet te versmelten. Na de goudkleurige stof heb ik er goudkleurige colback op genaaid en de heatgun er langs gehaald. Ter afsluiting zijn er nog 2 stuks versmolten bubbeltjesplastic op genaaid. Daarna kon de hoes weer vastgezet worden om dienst te gaan doen om mijn dummy.

6 opmerkingen:

sylvia zei

leuke omslagen zijn het geworden!!!
en inderdaad snertweer, maar wel van de slager....;)

Nienke zei

Gek eigenlijk dat je in de zomer uitkijkt naar winterse dagen lekker binnen onder de lamp bij de kachel, en in de winter naar de warmte van de zon, lekker buiten lapjes verven. Maar dat is het voordeel van in Holland wonen. Jij maakt in elk geval van ieder seizoen het beste, mooie omslagen!

Hannie de Beer zei

Leuke die omslagen! Het is inderdaad gezelliger om binnen te blijven,lekker snert te koken,en leuke werkjes te maken!

vilterietje zei

heerlijk, zo'n kommetje snert! de omslagen zijn prachtig geworden, zal je zus zeker blij mee zijn. lieve groet en tot....riet

Margeeth zei

Chipszakken, o hemel, zo kun je echt niets meer weggooien...
Enne, die snert moet niet rechtop in je maag staan, je lepel moet rechtop in de snert staan (is mij 1x geluk,t die lepel, alleen met pompoensoep).

conny's quilts en creaties zei

Mooi zijn ze geworden Aart. Je had trouwens een leuk verslag van de regio dag gemaakt in het quiltnieuws!