zondag 26 december 2010

Kerstcadeautjes.

Gistermorgen, met een heerlijke kop koffie hebben we de kerstcadeaus uitgepakt. Voor Henk waren de afgelopen dagen niet te doen om de stad in te gaan, dus heb ik cadeaus voor ons gekocht. Het waren kleine cadeaus, maar het kwam uit een goed hart, kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.
P1020902.JPG
Voor Henk had ik een houten kaasplank gekocht, deze is gemaakt van Olijfhout, met mooie ringen in het hout. Voor mezelf had ik de nieuwe cd gekocht van Cecilia Bartoli, Sospiri, ik waardeer haar stem en manier van zingen heel erg, ik moest deze hebben. De cd is gelijk in de speler gegaan, dan konden we nog rustig luisteren en lezen. We hadden wel een gedeeltelijke afspraak gemaakt om naar mijn ouders te gaan, maar de kans dat Henk onderuit gaat is erg groot, dat risico wilden we niet nemen. Hopelijk kunnen we op nieuwjaarsdag wel gaan, anders wordt het later in Januari. Henk zijn moeder was gisteren ook onder de pannen, ze was gevraagd door de eigenaar van de wasserij, deze Turkse eigenaar vroeg haar wat ze met kerst deed, toen werd ze uitgenodigd om met zijn gezin te komen eten. Moeder werd opgehaald en weer thuis gebracht. Is dit niet erg leuk en gastvrij, je word uitgenodigd op een feest, wat deze mensen niet eens vieren! Is dit niet integratie! Ik heb aan mijn hobby niets gedaan, zelfs de verflappen zitten nog in de verf, morgen zie ik wel verder. Het kan zijn dat er morgenochtend geen bericht van mij is, maar dat hangt van vandaag af. Fijne dag! Nu nog iets anders, ik heb het stokje gevangen wat Bietje mij toegeworpen heeft. Bij dat stokje opvangen horen 10 gedachtes, die ik met jullie moet delen. Daar komen ze alle 10! Oeff!
1. Ik hoop dat het ons, Henk en mij, goed zal gaan qua gezondheid.
2. Ik hoop dat het met onze ouders goed zal gaan, vooral met mijn vader, die het afgelopen jaar genoeg voor zijn kiezen heeft gehad.
3. Ik hoop dat het goed zal gaan met 2 quiltvriendinnen, die herstellende zijn van diverse gezondheidsproblemen.
4. Ik verheug me op de dagen dat Henk naar Seattle gaat binnenkort en dat hij het daar ook naar zijn zin heeft. Omdat hij vroeg op Schiphol aanwezig moet zijn, hebben we een hotel geboekt, zodat we in alle rust kunnen opstaan, ontbijten en naar de gate gaan. Ik kan hem dan na zwaaien en hij heeft geen zorgen over het sjouwen van de koffer.
5. Ik ben benieuwd hoe mijn proces gaat verlopen, als ik binnenkort begin aan de cursus Voorstudies bij Marjon Hoftijzer. Welke kant gaat mijn quiltpad op? Ik zie wel.
6. Waar zullen we dit jaar heen gaan op vakantie?
7. Hoe zal ik de varkenshaas bereiden voor morgen?
8. Die Christmas Pudding ligt wel zwaar op de maag.
9. Aan wie zal ik het stokje doorgeven?
10. Ik hoop van jullie allemaal te genieten het aankomend jaar!

Nu rest mij nog één ding, de stokjes doorgeven. Ik geef de stokjes door aan Viltariet, Linda Robertus en Liesbeth van Hulsteijn. Zo dames vang ze op en ik zie jullie schrijfsels wel verschijnen.

10 opmerkingen:

goof zei

Hoi Aart, nog een fijne tweede kerstdag samen met Henk.
En wat 'n lief gebaar van de Turkse meneer van de wasserette!

Birgitte aka Bietje zei

Ach wat lief van de Turkse familie! Ik denk dat moeder de kerst van haar leven heeft gehad. Deze onverwachte verrassingen zijn meestal geweldig leuk.
Die olijfplank zat in het kerstpakket van DH, mooi he, dat hout.
Ik wens jullie nog een fijne tweede kerstdag, geniet (van een afstandje) van het prachtige winterweer.

marjolijn zei

Ja, wat een prachtig gebaar van de Turk. Leuk dat je moeder dat ook aanpakt. En wat een prachtige olijfplank! Dat hout heeft zo'n mooie structuur. En daarbij genieten van heerlijke muziek. Jullie hebben goed voor jezelf gezorgd. Geniet er maar van. Nog een fijne 2e kerstdag gewenst.

Hannie de Beer zei

Een prachtig gebaar van die familie! En ook jij hebt goed voor Henk gezorgd!Geniet samen vaneen glas wijn met een lekker kaasje ( op de plank geserveerd)
En hopelijk worden je gedachten waarheid!

yvon zei

Fijn dat je de kerst kunt vieren met de wetenschap dat je moeder door een liefdevol gezin is uitgenodigd. En dan alle gedachten die je opschrijft. Ik hoop dat al je wensen uit mogen komen en wens je voor het komend jaar, geluk, gezndheid, vriendsschap en veel, heel veel creativiteit.
groetjes
yvon

vilterietje zei

stokje gevangen! geniet van de mooie dagen thuis, lieve groet riet:)
ps: waar vind je zulke gastvrijheid nog in nederland?

Nienke zei

Mooi verhaal, mooie gedachten, alle goeds gewenst!

Liesbeth Wessels zei

Wat een mooie plank, er zit zo'n mooie tekening in, maar in de natuur zie de olijfboom ook veel kronkelingen maken. Fijne dag nog. En dat verhaal van Henks moeder is echt geweldig een symbool voor integratie. groet liesbeth

Hilde zei

Voor jou en Henk de allerbeste wensen voor een goed, gezond en creatief nieuw jaar!

Suus zei

Mooie gedachten Aart, ik hoop voor jullie dat ze uit mogen komen, en wens jullie een gezond en vreugedevol en rustig jaar toe.