vrijdag 24 december 2010

Kleurencircus deel 2

Om iedereen gerust te stellen, het ligbad is weer brandschoon, de emmertjes hebben deksels gekregen, de lappen zijn gestreken!
P1020893.JPG
De oogst van deze keer sneeuwverven begint met deze lappen die met citrien zijn geverfd, er is verschil te zien of een lap volledig katoen is of deels katoen/synthetisch is. De 100% katoenen lappen zijn veel helderder van kleur. De rechterlap heeft net onder de sneeuw gezeten en de linker lap onderin het emmertje en heeft het lekwater opgevangen.
P1020894.JPG
De volgende kleur is Barnsteen, rechts is weer de lap die onder de sneeuw heeft gelegen, links de leklap en de middelste is de katoenen/synthetische lap. Op zich vindt ik het niet erg dat deze lappen ertussen zitten, want soms zijn verstilde kleuren goed te gebruiken.
De volgende kleur is rode jaspis.
P1020895.JPG
Deze lappen zijn 100% katoen en dat is goed te zien, ik ben wel blij dat ik geen mixlap met deze kleur heb geverfd. Toen ik ze stond te strijken, was het een genot om deze lappen voor me te zien liggen, de tekeningen zijn erg mooi. Grappig is dat er kleuren gescheiden zijn met het sneeuwverven er zit rood in en roze van licht naar donkerder. Ik ben ook blij dat ik meer verfstof heb gebruikt, want de kleuren zijn nu echt helder.
P1020896.JPG
Deze lappen zijn met robijn geverfd, links de lap die onder de sneeuw heeft gelegen en rechts de leklap. De mooie tekeningen komen omdat ik de lappen droog onder de sneeuw heb gestopt. zijn de lappen vochtig dan worden de kleuren egaler. Bij de lappen die ik een aantal dagen geleden heb geverfd waren de lappen vochtig gemaakt voor ze onder de sneeuw verdwenen.
P1020897.JPG
Dit zijn de enige lappen die met 2 kleuren zijn geverfd, bij de linker is dat goed te zien. Ik heb hier turqoise gebruikt en citrien. Ik heb dit expres gedaan. omdat ik groene lappen wilde hebben. Blauwe wil ik ook nog hebben, maar die doe ik wel na de kerstdagen, er blijft voorlopig nog wel sneeuw liggen en er komt nog bij. Alleen de stof begint op te raken, dus eerst maar weer kopen.
P1020898.JPG
De laatste lappen zijn geverfd met onyx, de middelste heeft onder de sneeuw gelegen, de linker is de leklap en de rechter is ook een leklap, maar is deels van katoen en deels synthetisch. Het laatste wat nog op het droogrek hangt zijn stukken hobbs en gaasdoek, ook wel scrim genoemd. Deze beide materialen zijn prima te verven. Bij een project waar ik binnenkort aan wil beginnen ga ik al deze stoffen gebruiken, ik ben nog bezig daar een plan voor te maken.
Ik wens al mijn lezers fijne kerstdagen toe ook namens Henk. Bovenal denk ik aan een quiltvriendin die nu in het ziekenhuis ligt en maandag geopereerd gaat worden aan haar hart. Voor haar dit jaar geen kerst thuis, maar in spanning voor maandag!

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een mooie oogst Aart!Met al die sneeuw kunnen we nog een tijd vooruit. Het sneeuwt nog steeds hier!

Tilly zei

Is allemaal goed gelukt, ziet er mooi uit. fijne feestdagen toegewenst en een voorspoedig 2011.

marjolijn zei

Al die lappen zijn zeker weer een feest om naar te kijken! Op naar de volgende?
En voor jullie natuurlijk ook een heel fijn kerstmis. Ik hoop dat jullie kunnen genieten van lekker eten en leuke dingen doen.
groetjes, Marjolijn

pauline zei

Wat een vrolijke kleuren in deze witte wereld.
Voor jou en Henk hele fijne kerstdagen gewenst.
Pauline

vilterietje zei

prachtig aart! fijne, schone kerstdagen en een lieve groet van....riet:)

conny's quilts en creaties zei

Mooie lappen Aart.
Fijne feestdagen gewenst!

Marie-Anne-José zei

Fijne kerstdagen voor jou en Henk en een gelukkig en creatief 2011
Marianne

Nienke zei

Je begint het nieuwe jaar in elk geval met een mooie stapel lappen, beter kan toch hiet? Ik heb inmiddels de metaalverftubetjes bij de Hema gevonden, bedankt voor de tip!