maandag 20 december 2010

Sneeuwverven en art-quiltnieuws!!

Eindelijk ben ik er toe gekomen om te sneeuwverven, ik had afgelopen week al gemeld dat ik niet voorbereid was. Wie verwacht er nu een witte advent? Het enige waar ik me al op aan het voorbereiden was, waren de emmertjes van de toetjes, die ik hiervoor wilde gebruiken, nu eten we alleen op zondag een toetje. Bij de supermarkt waar ik onze boodschappen doe hebben ze alleen maar toetjes in emmertjes als ze in de reclame zijn, dus het schoot niet zo op.
P1020882.JPG
Ik heb onderin een lapje gedaan wat het smeltwater op gaat vangen, daarna heb ik er een pedaalemmerzakje in gedaan, waar ik aan de onderkant met mijn radeerwieltje overheen ben gegaan om gaatjes onderin het zakje te krijgen, daarna is er een lapje in gepropt, sneeuw erop en de verfstoffen over gestrooid. Dit had ik afgelopen week voorbij zien komen op het blog van Margeeth, aan het begin van het jaar had ik het gedaan met opgeloste verfstof, maar dit leek me veel makkelijker. Als afsluiting heb ik er nog sneeuw op gedaan en de emmertjes staan nu in de badkamer in het ligbad. Daar kunnen ze niet veel kwaad, mocht het gaan morsen dan is het bad snel schoongemaakt.
P1020880.JPG
In het emmertje op de foto hierboven heb ik rode jaspis gebruikt en citrien. In het linker emmertje, op de foto hiernaast, heb ik citrien en onyx gebruikt. In het emmertje rechts heb ik onyx en barnsteen gebruikt. Toen ik de pedaalemmerzakjes in de emmertjes deed heb ik ze rondom vastgezet met schilderstape, om te zorgen dat ze niet op de lappen zouden rusten die onderin het emmertje zitten.
P1020881.JPG
Nu heb ik nog 2 emmerjes te gaan en die staan op de foto hiernaast. In het linker emmertje heb ik turqoise en onyx gebruikt, in het rechter emmertje rode jaspis en barnsteen.
Nu maar wachten op de resultaten! Dat ik gistermorgen geen bericht had voor jullie vond ik helemaal niets, maar ik had de hele dag ook niets gedaan. We hadden een afspraak met vrienden en ondanks het slechte weer kwamen ze toch opdagen. Normaal zijn ze altijd te laat, maar nu waren ze op de afgesproken tijd aanwezig!
In de titel staat ook nog dat ik Art-quiltnieuws heb, de afgelopen weken is er achter de schermen heel wat werk verzet, ik kon jullie dat toen nog niet meedelen, maar nu is het eindelijk zover. Laatst is het nieuwe blog http://startpagina-artquilten.blogspot.com al de lucht in gegaan, maar nu is er ook een forum bijgekomen. Heb je belangstelling, kijk dan op het blog van Christina, http://quilting.web-log.nl , het is een gesloten forum en je kan er lid van worden op voordracht of op uitnodiging, op het blog van Christina staat het allemaal haarfijn uitgelegd. Ik mag dit forum moderaten samen met Ina Klugt, Christina Fokkema is de beheerder. Zo, dat geheim is nu de wereld in, dat lucht ook weer op, want ik vind het vervelend om me in allerlei bochten te wringen om het maar niet te vertellen, als het zo ter sprake komt. Ben ik toch vergeten het blog van Ina te vermelden, http://ina-quiltsandmore.blogspot.com , waarschijnlijk is het geen link geworden, maar vanmorgen vraag ik Henk wel even om er een link van te maken. Hij heeft vakantie, dus we komen wat later uit bed.

4 opmerkingen:

Tilly zei

wat een leuke methode, ben benieuwd naar het resultaat.
groeten Tilly

vilterietje zei

wat leuk, dat sneeuwverven! wat vooreen stoffen gebruik je daarvoor: katoen, linnen, zijde? zal niet met synthetisch lukken denk ik?
lieve groet en succes en tot...riet:)

Liesbeth Wessels zei

Ik miste je gisteren al. Maar ja een blogvakantiedag is ook niet weg.
Ik heb de weg naar het forum al gevonden, maar ik wist niet dat je mede-moderator bent. Zo zie je maar van niks met computers hebben tot moderator. Toch een snelle carriere. Ik ben heel benieuwd naar je lappen , tot morgen

conny's quilts en creaties zei

Sneeuw genoeg om te sneeuwverven, ben benieuwd hoe het wordt!
Gefeliciteerd met de nieuwe art quiltsite, succes met het moderaten. Kun je als niet artquilter wel zien wat jullie er zoal doen?