dinsdag 14 december 2010

Nieuwe materialen.

Om echt duidelijk te zijn had hierboven eigenlijk moeten staan NIEUWE MATERIALEN VOOR MIJ. Ik heb een aantal nieuwe materialen aangeschaft om daar eens mee te gaan werken.
P1020861.JPG
Op de foto heb ik ze mooi uitgespreid, van links naar rechts zie je Jute, fijn gaas, flanel, nog fijner gaas, foil-on goudkleurig en foil-on zilverkleurig. De jute en de fijne gazen heb ik al laten weken in de soda-ash / zout oplossing. Na het drogen voelt het aan alsof je het hebt behandeld met stijfsel. Foil-on kan je met Vliesofix op stof aanbrengen en daarna bewerken met de heatgun. Om jute te verven moet je voorzichtig te werk gaan heb ik begrepen, want de kans dat het uit elkaar gaat vallen is aanwezig.
P1020862.JPG
Op de foto hiernaast ligt geverfde moerbei zijde, die kan je punchen. Volgens mij heeft Bernina daar een ‘voetje’ voor. De moerbeizijde ligt op een vel Lutrador crash, die een mooie textuur heeft. Aan de onderkant ligt nog witte vezels, die heten Throwsters waste, deze vezels moeten zacht gemaakt worden met Soda-ash en op huishoudfolie uitgespreid worden. Als ik hiermee ga werken, laat ik het hier wel zien, hoe dit materiaal behandeld moet worden.
P1020867.JPG
Gisteren ben ik verder gegaan met het voorbehandelen van de katoenen lappen, hier hangt een deel te drogen, eronder staat een emmer met de resterende lappen te weken. De foto is een beetje donker, omdat het in mijn gang is gefotografeerd, het wasrekje hangt aan de deur naar de wasmachine. In deze ruimte komen ook de verwarmingspijpen die door het gebouw heen lopen. Daarom is het er in de winter lekker warm, overdag staat deze deur vaak open om de warmte de gang in te laten gaan. Nu kan ik met de warmte de lappen sneller laten drogen.
P1020866.JPG
Buiten in het zonnetje had ook lekker geweest, maar zonnig was het alleen vanmorgen vroeg, toen de zon net boven de kim uitkwam. Ik heb er toen snel een foto van gemaakt, want een kwartier later was er van een zonnetje niets meer te bekennen. Nu is het wachten op sneeuw!

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Nou hier ligt er op de auto een flink pak, de laan naar het huis ligt ook vol. Het is maar de vraag of ik er met de auto door kom. Zal ik wat opsturen of heb je in Arnhem ook genoeg. groet liesbeth

Anoniem zei

Prachtige materialen heb je daar Aart!Ik ben er ook gek van,je kan er zulke leuke dingen mee doen.
Veel plezier ermee.
Groet marrie-jette.
Heel fijne dagen samen.

Anneke van Diggelen zei

Wat een aparte materialen vooral de foil on waar kan je dat kopen of bestellen?
Ben benieuwd hoe je het gaat verwerken!!

Succes groetjes Anneke

Anoniem zei

Spannend hoor. Ik volg je op de voet.Ik doe dat ook zo graag.
Groet, Ineke

christina zei

leuk he, die vreemde materialen.

Maar natuurlijk heb ik weer eens wat op te merken: foiling on gebruik ik zeker niet met vlisofix. Het vlies dat ik gebruik is veel en veel dunner en je krijgt zeker een ander effect dan met vlisofix. Alleen ik kan niet zo snel op de naam komen. maar daar kom ik later wel op terug.
EN dat moerbeizijde kun je niet ongestraft gebruiken. Het hect van zichzelf namelijk niet.
Ja, misschien met de punchmachine, dat weet ik niet, maar als je er echt mee wilt vilten heb je daar wel lontwol bij nodig voor de hechting. Moerbeizijde is dus een product die je ERBIJ gebruikt, maar niet als hoofdprodukt. Tenminste, zo heb ik het geleerd, maar dat was tijdens de viltlessen.