vrijdag 1 oktober 2010

Plannen worden werkelijkheid.

Leuk is het om te zien wat je al die tijd in je hoofd had werkelijkheid wordt. Laatst vroeg iemand, ik weet niet meer wie, of ik van te voren plannen maak, tekeningen, enz. Het antwoord is NEE. Het zou wel mooi zijn van te voren volgens een ‘vast’ plan te werken, maar ik heb het nog nooit gedaan, alhoewel, bij de quilt voor Guido had ik wel een plan gemaakt, maar dat is dus de enige keer. Deze quilt, met de droppen, is zeer spontaan ontstaan. Na Colours in Motion wilde ik wel iets luchtigs doen, makkelijke vorm, lekker op de hand werken, maar dat ging een andere kant op. Jos zei een keer, “Is dit niet te eenvoudig voor je, je kan veel meer”. Ja daar had ze eigenlijk wel gelijk in, maar ik dacht ook “Waar bemoei je je mee”. Dit was positief bedoeld. Toen kwam de avond met ballet van Introdans, met een schitterend ballet met diverse lagen. Dan komen er reacties en vooral de reactie van Tineke heeft geholpen de boel op zijn kop te zetten en dan vooral mijn kop. Daarna komen er allerlei hindernissen om de hoek kijken, zoals de vouwbare scheur, door de oplossing van Jos is dit nu ook alweer een genomen hindernis, dank je wel nog Jos!!!
P1020571.JPG
Nu ben ik bezig geweest met de verfstrepen die ik op de top had gezet, deze strepen wilde ik accentueren met een laag organza. Ik gebruik alle soorten en kleuren die er in mijn bezit zijn. Om ze wat meer op te laten vallen ben ik er met mijn BSR-voet in de naaimachine langs geweest met donkerblauw garen. Ik maak dan kleine vierkantjes over elkaar heen, zeer intensief, ik moet ook weleens pauzeren om mijn ogen de kans te geven uit te focussen. Gelukkig kan ik het intensieve quilten met ontspannen schouders doen, het is ooit wel wennen geweest, want mijn naald gaat flink op en neer en ik beweeg veel langzamer. Dit machinaal quilten doe ik met het transport naar beneden. De naalddruk is dan gereduceerd tot 1, de ondergrond wordt dan wel stug, daar moet je wel rekening mee houden. Als er veel belangstelling voor is dan kan ik dat demonstreren op de Quiltmarkt die gehouden wordt op 6 November in Bennekom. De organisatie hiervan ligt bij 5 dames, Loes Buitenwerf, Carla Kneepkens, Gerda van Ingen, Agnes Pas en Thea Weg. De Quiltmarkt duurt één dag maar er is voor een week georganiseerd. Er komen 7 winkels, te weten: Wilma Karels – Marinpatchwork – Quiltservice. Er komen ook 4 webwinkels, te weten: An3na – Gelrebloem – Quilthofje . Ook komt Naaimachinehandel Niessen naar Bennekom.
quiltmarkt Bennekom 2010.jpg
Er worden 4 workshops van circa een uur gegeven door: Alie de Boer – Hester huiskamp – Inge Wijninga en Carolyn Hamaker, deze workshops worden gegeven na betaling van een bijdrage voor de materialen. Joop Smits geeft een Lezing en ik zal de hele dag demonstreren. Ook is er een tweedehands markt, “Stoffige Stuf” genaamd en een “Zit en Doe” tafel, waarje voor een kleine bijdrage aan een werkje kan deelnemen. De loterij voor het goede doel is dit keer voor “Jopie’s Dromenquilts”. Deze markt wordt nu voor de 4e keer georganiseerd, de vorige was 2 jaar geleden. Ik heb voor de 2e Quiltmarkt in het organisatiecommitee gezeten, ik geef het je te doen, want er zit een jaar voorbereiding in de Quiltmarkt. Dat jaar was de Stichting Verdanda het goede doel, op de site van de stichting is een foto-impressie te zien van de Quiltmarkt 2006.http://www.verdanda.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=73:bennekom-061104&catid=23:verslag-fotos-activiteiten&Itemid=95 , hier is de link naar het foto-album van Stichting Verdanda. je kan hier ook een pdf-file downloaden van een paperpeacing patroon. Nadat je het blok heb gemaakt, kan je her opsturen naar Verdanda. Ik wil deze stichting nog eens een keer onder de aandacht brengen, de quilts komen bij de mensen zelf terecht die het nodig hebben. Dit keer is het dus Jopie’s Dromenquilts, wat ook een erg waardevol goed doel is. Kom dus allemaal naar Bennekom, de herfstkleuren zullen zeker meewerken aan een mooie dag. Als er nog quilts nodig zijn voor de expositie zal ik hiervoor nog een oproep plaatsen, is dat goed Carla?

5 opmerkingen:

yvon zei

Jammer dat ik niet naar Bennekom kan komen. Misschien volgend jaar. Fijn dat er zoveel mensen bezig zijn hun hobby in te zetten voor een goed doel. En ook geweldig dat op dergelijke dagen daar een plekje voor is.

sylvia zei

zo, ik ben even bijgelezen.
dit is geen quilt maken, maar een quiltavontuur!!!
bai de wee, het voordeel van metallic naalden is ook nog, dat dat grotere oog anders geslepen is, waardoor de draad niet zo makkelijk breekt!!!
fijn weekend, liefs, syl

Hannie de Beer zei

Bennekom is voor mij niet echt langs de deur,maar wie weet kom ik ik toch nog even langs?
Hoe de eindafwerking van je quilt wordt? is nu echt superspannend!

Liesbeth Wessels zei

Oei wat een lang verhaal.
Na je inspirerende verhaal over Bennekom zou ik graag komen, maar ik ga een dag verven bij Ans Kastlein. Had je daar graag zien werken.
De quilt wordt nog bijzonderder dan ik dacht. Geweldig, groet liesbeth

JOS zei

Ik vind het erg fijn dat je mijn tip over het aluminiumfolie goed kon gebruiken. Ik heb er zelf jaren geleden heel veel mee gewerkt.
Graag wil ik ook nog even melden dat in Bennekom ook een quilt van mij hangt onder het thema 'Memories'. Die quilt heet 'PAST & PRESENT'; het deel past is gemaakt van kleding van mijn overleden man en het deel present is doorzichtig en zit bovenop het deel over het verleden en daarin is mijn huidige leven uitgebeeld.
Wie weet ontmoet ik er allemaal blog-vrienden. Fijn ! Ik verheug me erop.
JOS.